ΛΑΕ: Ο λαός θα πληρώσει τελικά τα 246 εκ. ευρώ
02/09/2016 15:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΛΑΕ: Ο λαός θα πληρώσει τελικά τα 246 εκ. ευρώ

«Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι θα εισπράξει 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες, την ίδια ώρα οι συνταξιούχοι βλέπουν να περικόπτονται άγρια οι επικουρικές συντάξεις τους, ενώ συνολικά η ληστεία των συντάξεων στην τετραετία θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ, πέρα από τη βροχή των άλλων μέτρων λιτότητας». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας με αφορμή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ΛΑΕ εκτιμά ότι έπειτα «από ένα χωρίς προηγούμενο αδιαφανές σίριαλ, κατανεμήθηκαν, μέσα από μια διάτρητη διαδικασία πρωτοφανούς φαρσοκωμωδίας, οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες για την διανομή των οποίων η κυβέρνηση επί της ουσίας “είχε το μαχαίρι και έκοβε το πεπόνι”».Συνεχίζει δε προειδοποιώντας ότι «πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτά τα ποσά για τις τηλεοπτικές άδειες, αν και εφόσον εισπραχθούν τελικά από το κράτος, είναι αδύνατο να αντληθούν στη συνέχεια από τους καναλάρχες ως κέρδη από τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών. Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι τα λεφτά των τηλεοπτικών αδειών τελικά θα τα πληρώσει, και θα τα πληρώσει ακριβά, ο ελληνικός λαός και φυσικά η χώρα, με όχημα τη χειραγώγηση της ενημέρωσης».

Επίσης η ΛΑΕ εκτιμά ότι με τις μεθοδεύσεις και τις διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προκύψει καμιά βελτίωση του ρόλου της τηλεόρασης. «Το νέο τηλεοπτικό τοπίο, που θα προκύψει μετά την παρωδία του κυβερνητικού διαγωνισμού, όχι μόνο δεν θα αλλάξει την προηγούμενη τηλεοπτική κατάσταση, η οποία είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή τραγωδία της χώρας αλλά θα αποτελέσει και την συνέχεια της με βαριές συνέπειες για τον ελληνικό λαό», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

eleftherostypos.gr