Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
04/08/2018 14:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί και να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την τραγωδία στο Μάτι

«Η κυβέρνηση, όλες αυτές τις μέρες κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να αποποιηθεί και να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες που φέρει για την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Μάλιστα, προκειμένου να κρύψει τις δικές της ευθύνες, κάνει μια προφανή επιχείρηση διάχυσης της ευθύνης και μεταφοράς αυτής χαμηλότερα δημιουργώντας μια αίσθηση ότι υπεύθυνοι είναι οι Δήμαρχοι, οι τοπικοί παράγοντες, οι υπηρεσίες και οι πολίτες.», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Άποψη».

Για τις κυβερνητικές καταγγελίες περί πολιτικής τυμβωρυχίας με τη φονική φωτιά ο κ. Λ. Αυγενάκης, σημείωσε: «Απαιτείται πολύ θράσος για να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες εκείνοι που έστησαν άθλιες παραστάσεις προπαγάνδας -όπως η σύσκεψη στο Συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής- την ώρα που κορυφωνόταν η τραγωδία. Δεν είναι καταγγέλλοντες. Είναι κατηγορούμενοι για ανικανότητα, κυνισμό και απόπειρα συγκάλυψης».

Αναφορικά με τη στάση της ΝΔ πρόσθεσε: «Αποφύγαμε κάθε κριτική όσο διαρκούσε το τριήμερο πένθος.(..) Από την πρώτη μέρα, με δεκάδες εθελοντές συμβάλλουμε στην ανακούφιση του πόνου των συμπολιτών μας, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Συντονιστικό της περιοχής και συμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο μέσο (είδη πρώτης ανάγκης, γιατρούς, φάρμακα, κλπ) στην στήριξη των πληγέντων».

Σχετικά με το ενδεχόμενο της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια ο γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε: «Δυστυχώς, ο μύθος της καθαρής εξόδου που πλάθει η κυβέρνηση δεν υπάρχει. Το τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι από τον Αύγουστο και μετά αρχίζει ένα νέο άτυπο τέταρτο μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση. Διότι αυτό κατάφεραν. Εκεί που έλεγαν ότι θέλουν χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο, κατόρθωσαν να φορτώσουν την χώρα και με ένα ακόμη μνημόνιο χωρίς χρήματα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ