Κυριάκος: Να φύγει γρήγορα η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο
02/04/2016 13:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυριάκος: Να φύγει γρήγορα η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο

«Η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα»

Ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα για άμεση προσφυγή στην κάλπη στέλνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχωρεί, σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου, στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» και στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Γκάτσιο. Υπογραμμίζει πως «η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα» και τονίζει: «Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές. Με την απόφαση του ελληνικού λαού. Το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους. Ας το καταλάβουν. Πρέπει να φύγουν».


Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι: «Οικουμενικό σχήμα πάνω σε λαϊκισμό, διχασμό και καθεστωτική νοοτροπία δεν χτίζεται» και εκφράζει την πεποίθηση πως «οποτεδήποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά».

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η πολιτική της Κυβέρνησης είναι αναποτελεσματική, υφεσιακή και ατελέσφορη» και τονίζει: «Ασφαλώς χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πλεύσης. Οι λάθος παρεμβάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν δεσμεύουν σε τίποτα μια νέα Κυβέρνηση. Αλλά θέλω να προειδοποιήσω τους πάντες: Όσο περισσότερο μένει αυτή η Κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ζημιά».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη, καθώς το Κράτος απουσιάζει».Χαρακτηρίζει «έκτρωμα»το νόμο για το προσφυγικό και εξηγεί: «Επιτρέπουν ελεύθερα την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα. Ετοιμάζουν ένα πάρτυ αδιαφάνειας με απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς για τις δράσεις που απαιτούνται. Δεν καθιερώνουν τα κλειστά κέντρα παραμονής των παράτυπων μεταναστών, παραβιάζοντας όσα συμφωνήσαμε οι πολιτικοί αρχηγοί. Παραδίδουν τα πάντα στις Μ.Κ.Ο., καταργούν κάθε έννοια αποτελεσματικότητας στο κράτος. Λύσεις, προφανώς, υπάρχουν. Αλλά αυτές θα πρέπει να αναζητηθούν μακριά από ιδεοληψίες, με υπεύθυνο σχεδιασμό και σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους Βαλκάνιους γείτονές μας».