Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η υπερφορολόγηση του αγροτικού τομέα από τον ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα»
01/11/2015 18:16
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η υπερφορολόγηση του αγροτικού τομέα από τον ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα»

Την ανάγκη προστασίας του αγροτικού τομέα από την υπερφορολόγηση επισήμανε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Αγρίνιο.

«Εάν πρόκειται να αυξήσουμε ένα φόρο, προτιμώ να αυξήσουμε το φόρο στο σκληρό αλκοόλ και στα τσιγάρα παρά να αυξάνουμε τη φορολόγηση στους αγρότες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε πως αυτήν τη στιγμή οι αγρότες χτυπιούνται από τρεις μεριές: υψηλές εισφορές, υψηλό κόστος παραγωγής και υψηλή φορολόγηση.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον κατηγόρησε ότι επιμένει να υπερφορολογεί όλη την παραγωγική διαδικασία συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο οδηγεί τον πρωτογενή τομέα σε καταστροφή.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στους πολίτες του Αγρινίου για το μέλλον της Ν.Δ. και εξέθεσε τις σκέψεις του για το πώς η Ν.Δ. μπορεί να ξαναγίνει από συρρικνωμένο κόμμα, μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

«Θέλω να προωθήσω καταστατικές αλλαγές ώστε να κατοχυρώσουμε τη συμμετοχή των μελών στην επιλογή των υποψηφίων βουλευτών. Όχι στο 100%, αλλά σε ένα ικανοποιητικό βαθμό ώστε να δώσουμε επαρκές κίνητρο στις τοπικές κοινωνίες να συμμετέχουν στα δρώμενα της Ν.Δ. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει πάντα και ένα “φίλτρο” από πλευράς Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, για να μπορεί να αξιολογεί υποψηφιότητες με βάση πολύ συγκεκριμένα κριτήρια», τόνισε.

Αναφέρθηκε ακόμα και στο πρόβλημα που δημιουργείται από την υποψηφιότητα του κ. Τζιτιζκώστα καθώς όπως εξήγησε θα οδηγήσει νομοτελειακά σε ένα καθεστώς δυαρχίας. «Οι μεγάλες πολιτικές μάχες εξακολουθούν να δίνονται στη Βουλή. Η άποψη μου είναι σαφής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.