Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χθες
24/08/2018 16:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χθες

Ο πρωθυπουργός «έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο, αφού υπέγραψε το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που στοίχισε στην Ελλάδα παραπάνω από 100 δισ. ευρώ» δήλωσε -απαντώντας στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Σύρο σε "δυνάμεις που ονειρεύονται κρυφά μνημόνια"- ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Ζάκυνθο όπου βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του νησιού Άγιου Διονυσίου, που κορυφώνονται σήμερα.

Ο κ. Τσίπρας «έχει το θράσος σήμερα να διαφημίζει δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, αυτός ο οποίος έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα αυστηρό πλαίσιο λιτότητας για πολλά χρόνια ακόμα και είναι αυτός που έχει υπογράψει τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο αύριο της Ελλάδας, ο κ. Μητσότακης τόνισε ότι «χρειάζεται μια δημιουργική επανεκκίνηση, η Ελλάδα ενωμένη να μπορέσει να αξιοποιήσει τα σημαντικά της πλεονεκτήματα, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες, ασφάλεια και αλληλεγγύη».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη Ζάκυνθο, ως ένα νησί με «σημαντικά αναξιοποίητα πλεονεκτήματα». Σημειώνοντας ότι «είναι ένα νησί το οποίο κατά το παρελθόν έχει υποστεί τις συνέπειες μιας άναρχης τουριστικής ανάπτυξης» επισήμανε πως «είναι πολύ σημαντικό, σε ένα τόσο όμορφο τόπο, να συνυπάρχει η τουριστική ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος».

«Το θαλάσσιο πάρκο είναι ένας σημαντικός πλούτος όχι μόνο για την Ζάκυνθο αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, και μπορεί να είναι μια πηγή σημαντικών εσόδων για τον τουρισμό και στήριξης της τοπικής οικονομίας. Οι δύο αυτές δραστηριότητες, της προστασίας του περιβάλλοντος και του τουρισμού, θα πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά και το σχέδιο της ΝΔ κινείται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και σε καταστάσεις ανομίας που έχουν δημιουργηθεί στο νησί τα τελευταία χρόνια -με αφορμή ίσως το τελευταία περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών- τονίζοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη στην Ζάκυνθο και να μην δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει ένα καθεστώς ανομίας, το οποίο υποβαθμίζει τη ζωή των πολιτών και υπονομεύει το τουριστικό προϊόν. Και αυτό αποτελεί δέσμευση πανελλαδικής εφαρμογής για εμένα, και έχει ιδιαίτερη απήχηση στη Ζάκυνθο».

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στην Ζάκυνθο λίγο μετά τις 10:30 όπου τον υποδέχθηκαν πολιτευτές και φίλοι της ΝΔ και αμέσως μετά ξεκίνησε την περιοδεία του, που περιλάμβανε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμεναρχείο, την Αστυνομία, το Βυζαντινό Μουσείο ενώ στη συνέχεια περπάτησε στο κέντρο της πόλης, καταλήγοντας στο δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ