Κυβέρνηση: Ιλαροτραγωδία δίχως τέλος
02/02/2019 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση: Ιλαροτραγωδία δίχως τέλος

Μια σχετικώς απλή, κοινοβουλευτική αρρυθμία ελλείψει συγκροτημένης κυβερνητικής πλειοψηφίας, εξελίσσεται για την κυβέρνηση σε ιλαροτραγωδία.

Οι "ορέξεις" αυτομόλησης έχουν ανοίξει ακόμα και σε βουλευτές όπως η εκ της Ένωσης Κεντρώων ορμώμενης, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, η οποία μετά τον Πάνο Καμμένο, απειλεί την Κυβέρνηση με παραίτηση και επιστροφή της έδρας της στο κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, με το οποίο και εξελέγη.

Η εν λόγω βουλευτής μάλιστα, βγήκε στο "αντάρτικο" από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει "εμπάργκο".

Τι ακριβώς ζητεί από την Κυβέρνηση και αποφάσισε να το …διαπραγματευτεί δημόσια δεν είναι γνωστό αλλά αποτελεί το "κερασάκι" στην τούρτα της ιλαρότητας των τελευταίων ημερών.

Από το Κόμμα πάντως, δεν σπουδαιολογούν την "έκρηξη" της συνεργαζόμενης με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτού, αποφεύγοντας παράλληλα να σηκώσουν το "γάντι", υποβαθμίζοντας τις δηλώσεις της.

Σόου

Ενδεικτική της ( μάλλον απελπιστικής) κατάστασης που επικρατεί στο στο πολιτικό σκηνικό είναι και η …παράταση της παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου . Όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος, θα παραιτείτο την Παρασκευή από βουλευτής. Έδωσε ωστόσο "παράταση" στην προαναγγελθείσα παραίτησή του μέχρι την επόμενη Παρασκευή γιατί τον …παρακάλεσε ο Νίκος Βούτσης να την αναβάλει για μια εβδομάδα, όπως είπε ο ίδιος ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Υπάρχουν εξάλλου την προσεχή εβδομάδα και νομοθετικού περιεχομένου εξελίξεις στην Βουλή, καθώς , εισάγεται την Δευτέρα , κατά πάσα πιθανότητα , το νομοσχέδιο για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Το πρωτόκολλο , θα εισαχθεί στις Επιτροπές στην αρχή της εβδομάδας και το πιθανότερο είναι να έρθει για ψήφιση στην Ολομέλεια προς το τέλος της. ( Πέμπτη ή Παρασκευή), βάσει του μέχρι σήμερα προγραμματισμού.

Ψάχνοντας

Για το Μαξίμου πάντως, ο "μπελάς" ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος. Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα έχει "απασφαλίσει" και απειλεί την Κυβέρνηση ότι θα τη …ρίξει και μάλιστα πριν από την 25η Μαρτίου.

Μετά την ανακατωσούρα των τελευταίων ημερών στη Βουλή, Κυβέρνηση και Βούτσης φαίνεται να καταλήγουν σε αναζήτηση "χρυσής τομής" για την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να "διασώζονται" τα προνόμια των πολιτικών αρχηγών που έχουν βρεθεί χωρίς κοινοβουλευτικές ομάδες αλλά όχι και οι Κ.Ο που έχουν διαλυθεί ( ή οδεύουν προς διάλυση όπως οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων).

Το θέμα αναμένεται να τεθεί την Δευτέρα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, έχοντας σηκώσει ωστόσο "θύελλα" αντιδράσεων από τη Ν.Δ.

Πηγή:capital.gr