Ξυδάκης: Ίσως ήρθε η ώρα να ξανασυζητήσουμε κάποια πράγματα με τους ΑΝΕΛ
15/03/2018 19:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξυδάκης: Ίσως ήρθε η ώρα να ξανασυζητήσουμε κάποια πράγματα με τους ΑΝΕΛ

"Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει δώσει αποτελέσματα αλλά μπορεί να ήρθε ο καιρός να ξανασυζητήσουμε κάποια πράγματα", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, αναφερόμενος στο μέλλον της συνεργασίας των δυο κομμάτων καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ζητημάτων που διαφωνούν, ενώ δεν λείπουν και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις στελεχών.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωράει, υπάρχουν προβλήματα, αλλά αν μπει στο τραπέζι θέμα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα το δούμε. Άλλωστε η πολιτική είναι πάντα μια διαχείριση κρίσεων πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι στην πολιτική μπορούν να σκάσουν πράγματα στα χέρια σου και εκεί φαίνεται η διαχείριση και ο καπετάνιος.

Σχολιάζοντας την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, για ασυμβίβαστο ιδιοκτήτη ομάδας και ιδιοκτήτη ΜΜΕ, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση.

"Όπως είπε πρέπει να δούμε αν χρειάζεται να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση."

Σημείωσε μάλιστα ότι πρέπει να σπάσουμε πολλά αυγά, γιατί δεν φεύγουν εύκολα οι απατεώνες από τα γήπεδα. Τόνισε ότι για την κάθαρση θα χρειαστούν 4-5 χρόνια και η βοήθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Βασικός μέτοχος και Ε.Ε

Σε ό,τι αφορά πάντως την πρόταση Φίλη περί ασυμβίβαστου , ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έθεσε ενωσιακού Δικαίου.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως: "Είναι ένα ζήτημα νομικής ερμηνείας, αν και κατά πόσο η δυνατότητα αυτή δίνεται στην ελληνική κυβέρνηση, με βάση, πρώτον, το Ενωσιακό Δίκαιο και, δεύτερον, το αυτοδιοίκητο. Νομίζω ότι δεν έχει σχέση με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου το συγκεκριμένο ζήτημα. Έχει περισσότερο να κάνει με την Ευρωπαϊκή Ενωσιακή νομοθεσία".

Επ αυτού πάντως διευκρίνισε ότι "Εμείς βλέπουμε και συζητάμε και επεξεργαζόμαστε όλες τις προτάσεις, οι οποίες τίθενται ενώπιόν μας και θα αποφασίσουμε προφανώς στο πλαίσιο και της ευρωπαϊκής έννομης τάξης".

capital.gr