Ξεπέρασε τη μία ώρα το ραντεβού Τσίπρα- Γεννηματά
27/01/2018 16:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεπέρασε τη μία ώρα το ραντεβού Τσίπρα- Γεννηματά

Σε καλό κλίμα- σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι κάμερες τουλάχιστον, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Φώφη Γεννηματά.

Η διάρκεια του τετ α τετ τους πάντως, ξεπέρασε τα 60 λεπτά, γεγονός που οδήγησε τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος κατέφθασε εγκαίρως στο ραντεβού του σε ολιγόωρη αναμονή μέχρι να περάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε κατόπιν, από το γραφείο της στη Χαριλάου Τρικούπη, ότι τόνισε και πάλι στον πρωθυπουργό "την ανάγκη για μια συνολική λύση στο θέμα των Σκοπίων, με σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις και με όλες τις νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας".

Η κ. Γεννηματά εξήγησε γιατί χθες ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, "γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε διαπραγμάτευση, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή -ως όφειλε και οφείλει- και χωρίς να έχει εξασφαλίσει συναίνεση, ούτε καν στο εσωτερικό της κυβέρνησής του".

Νωρίτερα, όπως έκαναν γνωστό στο ΑΠΕ πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων καθώς και όσα συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα. Η κ. Γεννηματά, από την πλευρά της, ζήτησε ξανά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε συζητήσεις χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή. Επίσης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επανέλαβε ότι η διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση, επισημαίνοντας ότι η λύση δε μπορεί να αφορά μόνο το όνομα αλλά και νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

Πηγή:capital.gr