Ξεμπρόστιασμα από Δ. Καμμένο
09/02/2018 12:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεμπρόστιασμα από Δ. Καμμένο

Πριν από μερικές ημέρες, μόλις έσκασε το θέμα της Novartis, ο… εξυπνάκιας υπουργός Άμυνας ανάρτησε στο twitter το γνωστό τραγούδι του Μαργαρίτη, «αντιλαλούν οι φυλακές».

Είναι γνωστός για το πηγαίο χιούμορ του ο Πάνος Καμμένος, άλλωστε κι εμείς όλοι με χιούμορ αντιμετωπίζουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πέσει τόσο χαμηλά ώστε να έχει υπουργό τον πρόεδρο των ψεκασμένων.

Όλες αυτές τις ημέρες ο υπουργός Καμμένος είναι «εξαφανισμένος». Πέρα από το πρώτο μήνυμά του ο κατά τα άλλα λαλίστατος υπουργός δεν εμφανίζεται πουθενά. Λες και δεν έχει λόγο για το πάρτι της Novartis. Εδώ μιλάει ο Πολάκης και δεν μιλάει ο Καμμένος; Αυτό είναι περίεργο.

Άλλωστε ο Πάνος Καμμένος κάτι περισσότερο θα ξέρει για τις δωροδοκίες της Novartis. Βουλευτής και υπουργός επί Καραμανλή ήταν, τίποτε δεν είδε και δεν άκουσε αυτός που έχει αυτιά παντού;

Γενικώς, οι ψεκασμένοι Ανεξάρτητοι Έλληνες λες κι έχουν πιει το αμίλητο νερό. Δεν ακολουθούν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ανοησίες, κρατούν χαμηλούς τόνους και περιμένουν, λες και ξέρουν ότι η υπόθεση είναι για γέλια.

Ώσπου βγαίνει ο έτερος Καμμένος, ο Δημήτρης και τους ξεμπροστιάζει όλους. Λέει συγκεκριμένα:

Το σκάνδαλο της Novartis υπάρχει αλλά δεν προκύπτει απ’ αυτό εμπλοκή πολιτικού, με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα.

«Εμείς ως βουλευτές, να διαβάσουμε τον φάκελο, ότι έχουμε σήμερα ξαναλέω, γιατί μεθαύριο μπορεί να ‘χουμε άλλα στοιχεία, με αυτά που έχουμε σήμερα, για να παραπέμψουμε ανθρώπους δεν είναι εύκολο να γίνει, έως αδύνατο, το λέω εγώ γιατί ξέρω πολύ καλά νομικά, οικονομικά… » ανέφερε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή SBC life.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ διευκρίνισε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis, στο οποίο εμπλέκονται χιλιάδες γιατροί, αλλά σε ό,τι αφορά στους πολιτικούς «δεν προκύπτει δόλος, σκοπιμότητα, χρηματισμός και δεν υπάρχει απόδειξη γι΄ αυτό, υπάρχει μια κατηγορία.
Καλά, ας ξεχάσουμε ότι ο ένας Καμμένος τραγουδά για φυλακές κι ο άλλος, στο ίδιο κόμμα, δεν βλέπει ευθύνες πολιτικών.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Δημήτρης Καμμένος βλέπει αυτό που βλέπουμε κι όλοι εμείς. Ότι δηλαδή το κατηγορητήριο είναι σαθρό, ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες είναι για γέλια, ότι πρόκειται περί απίστευτης σκευωρίας που δεν έχει καμιά βάση, τουλάχιστον ως προς τα πολιτικά πρόσωπα.

Αλλά θα πει κάποιος: Μα κανένας πολιτικός δεν τα παίρνει; Δεν υπάρχει σκάνδαλο με τις φαρμακοβιομηχανίες;

Βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο. Βεβαίως και μπορεί να τα παίρνουν κάποιοι πολιτικοί. Όμως, αυτό για να βγαίνει στη δημοσιότητα και να σπιλώνονται άνθρωποι, και πολύ περισσότερο για να δημιουργείται εξεταστική επιτροπή, προανακριτική ή Ειδικό Δικαστήριο, θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Υπάρχουν; Όχι βέβαια. Φήμες, λόγια του αέρα και μίσος για τους πολιτικούς αντιπάλους.

Να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί κι αν βρεθεί η ροή μαύρου χρήματος τότε να πάνε όλοι φυλακή. Όμως με καταθέσεις «άκουσα ότι μιαBMWπήγε γεμάτη με λεφτά στο Μαξίμου, ότι συναντήθηκε ο Φρουζής με κάποιον Λαζαρίδη ή ότι ο ένας κι ο άλλος πήραν εκατομμύρια ευρώ», αυτά όλα είναι κοινές συκοφαντίες.

Και για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, να θυμίσουμε το «ένοχος ένοχο ου ποιεί». Αν ο Πολάκης ξέρει ότι οι μάρτυρες είναι στελέχη της Novartis που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και τώρα κελαηδάνε ανωνύμως, τότε το κατηγορητήριο είναι παντελώς σαθρό και δεν θα σταθεί ούτε στο δικαστήριο της Ουγκάντα.

Αυτά τα ξέρουν άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Καμμένος. Τα ξέρουν πολλοί βουλευτές που λένε «τι ανοησία κάναμε που ανοίξαμε τέτοιο θέμα». Τα ξέρει και το Μαξίμου γι’ αυτό μαζεύεται.

Και να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε εξελίξεις το επόμενο διάστημα.