Ξαφνική "κρίση" μεταξύ Γεροβασίλη - Παπακώστα για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ
30/10/2018 21:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξαφνική "κρίση" μεταξύ Γεροβασίλη - Παπακώστα για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ

Νέο αιφνίδιο ενδοκυβερνητικό επεισόδιο μεταξύ της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την τελευταία, σύμφωνα με πληροφορίες, να απειλεί ακόμη και με παραίτηση, υποχρεώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα σε πυροσβεστική παρέμβαση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η σύγκρουση των δύο "σιδηρών κυριών" του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφορά τις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Πρόσφατο σχέδιο ΠΔ που πέρασε από το ΣτΕ δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να κάνει έκτακτες κρίσεις, ανεξαρτήτως χρονών υπηρεσίας και κατάταξης αξιωματικών στην επετηρίδα. Η κ. Παπακώστα θεωρεί ότι οι κρίσεις δεν πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, αντίθετα με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δεσμευθεί δε ότι οι κρίσεις "θα γίνουν στην ώρα τους", ενώ όπως φαίνεται θα γίνουν τελικά εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.

Ο πρωθυπουργός και η υφυπουργός κανόνισαν να συναντηθούν στη Βουλή στις 12μμ, ωστόσο η συνάντηση δεν έγινε τελικά. Η υφυπουργός βρισκόταν στο εντευκτήριο, όπου συναντήθηκε με την υπουργό για να βρεθεί μια "χρυσή τομή", χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Έτσι, στις 5.35 το απόγευμα, αμέσως αφότου κατέβηκε από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε για 20 λεπτά με την Κατερίνα Παπακώστα, χωρίς όμως να βρεθεί και πάλι λύση. Αναμένεται νέος κύκλος συνεννοήσεων από την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η Όλγα Γεροβασίλη είχε μιλήσει προ ημερών για το θέμα στον πρωθυπουργό ενώ τον ενημέρωσε και σήμερα Τρίτη για τη διαφωνία, με νέα προσπάθεια για λύση να αναμένεται από αύριο.

"Σε ευαίσθητα θέματα, επειδή πρόκειται για ένα κρίσιμο υπουργείο, τα όποια προβλήματα και διαφωνίες ανακύπτουν λύνονται με διάλογο και δίχως εντάσεις ανάμεσα σε υπουργό και υφυπουργό" σχολίαζαν κύκλοι της κ. Παπακώστα χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις πληροφορίες παραίτησής της. "Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα (παραίτησης)" ανέφεραν από την πλευρά τους πηγές της κ. Γεροβασίλη.

"Το θέμα των κρίσεων δεν έχει αποφασιστεί, μένει ανοιχτό το θέμα της αναπλήρωσης του υπαρχηγού" δήλωναν από πλευράς τους στον ΣΚΑΪ πηγές της ΕΛΑΣ.

Κύκλοι υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: Κανένα θέμα παραίτησης Παπακώστα

Δεν υπάρχει ούτε καυγάς ούτε ένταση ούτε διάσταση απόψεων μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα, διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με δημοσιεύματα περί κρίσης στην ηγεσία του υπουργείου.

Σε ερώτηση του Capital.gr, οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι δεν τίθεται ούτε θέμα παραίτησης της Κατερίνας Παπακώστα και πως οι υπουργοί εργάζονται αυτή τη στιγμή στα γραφεία τους.

"Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της κ. Παπακώστα", συνεχίζουν οι ίδιες πηγές ενώ για τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό, ανέφεραν ότι "είχαν συνεργασία για άλλο θέμα".

Σύμφωνα με πληροφορίες από άλλες κυβερνητικές πηγές, δεν επίκειται συνάντηση του πρωθυπουργού με την Κατερίνα Παπακώστα ενώ δεν επίκεινται άμεσες εξελίξεις που να αφορούν κρίσεις στην ΕΛΑΣ.

Πηγή:capital.gr