Κρίσιμη συνομιλία Τσίπρα - Λιού για την ελληνική οικονομία
27/02/2016 20:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρίσιμη συνομιλία Τσίπρα - Λιού για την ελληνική οικονομία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, o Τζακ Λιου τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα και συζήτησαν τη σημασία για την Ελλάδα, το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς να ολοκληρώσουν την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος εγκαίρως.

Παράλληλα, ο κ. Λιου -σύμφωνα με το ίδιο ανακοινωθέν- «προέτρεψε την Ελλάδα να συνεχίσει την πρόοδο στο πεδίο της εφαρμογής ζωτικής σημασίας μεταρρυθμίσεων και υπογράμμισε την ανάγκη ώστε η Ευρώπη να τηρήσει τη δέσμευσή της για να μπει η Ελλάδα σε ένα μονοπάτι βιωσιμότητας μέσω ελάφρυνσης του χρέους της».

Επίσης, ο κ. Λιου εξέφρασε «την ανησυχία του για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και την ελπίδα του για μία συμπαγή ευρωπαϊκή λύση ώστε να αποφευχθούν περισσότερες δυσκολίες και απώλειες ανθρώπινων ζωών». Τέλος, οι δυο άνδρες συζήτησαν και το πώς το ΔΝΤ θα επιστρέψει στο ελληνικό πρόγραμμα.

imerisia.gr