Κρίση ταυτότητας
19/05/2016 14:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρίση ταυτότητας

Πιστεύαμε ότι τα είχαμε δει όλα στα χρόνια του μνημονίου αλλά τελικά ποτέ μη λες ποτέ. Έρχεται το πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμος... κι εκεί που η ΝΔ ζήταγε εκλογές τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι σκέφτεται να ψηφίσει «ΝΑΙ» για το νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων και τα κόκκινα δάνεια και από εκεί και πέρα αρχίζει το πάρτι.

Η Συγγρού αρχίζει να φοβάται ότι προσχωρεί στην αριστερή λογική του Τσίπρα και το Μαξίμου τρέμει στην ιδέα ότι θα κατηγορηθεί για ταύτιση με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη την οποία νεοφιλελεύθερη ανεβάζει και ανάλγητη κατεβάζει.

Και τελικά φτάνουμε στο εξής παράδοξο: Ενώ σχεδόν έχει προαναγγείλει την ψήφιση των παραπάνω μέτρων ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ από το συνέδριο της Δράσης τώρα τα μαζεύει και ο Τσίπρας δίνει γραμμή στα στελέχη του να πικάρουν τη ΝΔ για κωλοτούμπα μπας και την οδηγήσει στην καταψήφιση. Όπως λέγεται, ο Τσίπρας φοβήθηκε ότι αν ψηφίσει η ΝΔ «ΝΑΙ» σε άρθρα του νομοσχεδίου θα διευκολύνει τυχόν διαρροές από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι βουλευτές του Τσίπρα δεν θα έχουν το φόβο της πτώσης της κυβέρνησης.

Μιλάμε για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου. Και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει ιδεολογική πυξίδα από κανέναν από τους δύο. Το μνημόνιο έχει καταντήσει ο απόλυτος μπούσουλας για όλους. Οι μεν το εφαρμόζουν τυφλά, οι δε προσαρμόζουν την αντιπολίτευσή τους στον τυφλοσούρτη του Τσίπρα. Κανένας από τους δύο δεν έχει στην πραγματικότητα δικό του εθνικό σχέδιο.

Και αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας. Δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο με αποτέλεσμα να ζούμε τραγελαφικές πολιτικές καταστάσεις.