Κουτσούμπας: Δεν υπάρχει βάση για συναίνεση
23/06/2016 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουτσούμπας: Δεν υπάρχει βάση για συναίνεση

Αυτό που θα έπρεπε να συζητείται σήμερα είναι ότι «ο λαός στενάζει στα γκισέ της εφορίας» και δευτερευόντως να γίνεται συζήτηση «για τους εκλογικούς νόμους και τα υπόλοιπα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ

Την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη συνταγματική αναθεώρηση τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος παρατήρησε ότι «δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται τέτοιο φως στον ορίζοντα».

«Υπάρχει μια συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για ώριμες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο Σύνταγμα. Όλα αυτά απαιτούν και διάλογο χωρίς αιφνιδιασμούς αλλά και συναινέσεις όπου μπορούν να υπάρξουν», είπε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι αυτό που θα έπρεπε να συζητείται σήμερα είναι ότι «ο λαός στενάζει στα γκισέ της εφορίας» και δευτερευόντως να γίνεται συζήτηση «για τους εκλογικούς νόμους και τα υπόλοιπα».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα δει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στις 16:00, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 18:00.

protothema.gr