Κουρουμπλής: Χόρευα, αλλά η εκδήλωση ήταν του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας
25/09/2017 18:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουρουμπλής: Χόρευα, αλλά η εκδήλωση ήταν του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας

Απάντηση από τον υπουργό Ναυτιλίας για το ζεϊμπέκικο που ανέβασε στο διαδίκτυο η σύζυγος του ιδιοκτήτη του «Αγία Ζώνη».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε με δήλωση του για το βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο η σύζυγος του ιδιοκτήτη του «Αγία Ζώνη που προκάλεσε την καταστροφή στο Σαρωνικό


Σε μία... κρίση μεγαλείου ο υπουργός, αναφερόμενος στον εαυτό του σε... τρίτο πρόσωπο, λέει: «Το σημερινό επεισόδιο, που με εμφανίζει να χορεύω σε εκδήλωση του ιδιοκτήτη του Δ/Ξ Αγία Ζώνη 2, είναι λυπηρό και αναδεικνύει τον ιστό της λάσπης που υφαίνεται για το πρόσωπο μου, με σαφή στόχο να πληγεί η κυβέρνηση. Ο συνδυασμός ενός άσχετου γεγονότος με το ναυάγιο του δεξαμενοπλοίου αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει όσοι ήλπιζαν να μας χρεώσουν αναποτελεσματικότητα και ολιγωρία».

Εν συνεχεία υποστηρίζει: «Η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα, ως όφειλα, ήταν η Ετήσια Εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου. Θεωρώ αυτονόητο ότι το να αποδέχεται ο υπουργός προσκλήσεις εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της χώρας, δεν είναι μόνο συμβατό με τη δραστηριότητά του, αλλά και επιβεβλημένο. Τέτοιου είδους ολοκληρωτικές συμπεριφορές όμως, όπως τα σημερινά δημοσιεύματα, αποκαλύπτουν το DNA του αναχρονιστικού μηχανισμού που επιχειρεί να ματαιώσει κάθε προσπάθεια για το αύριο του τόπου».
«Η πρωτοβουλία μου να ζητήσω και από τα άλλα κόμματα να καταθέσουμε από κοινού αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για επανεξέταση όλων των αθωωτικών πράξεων και αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας που συνδέονται με το λαθρεμπόριο και άλλες εγκληματικές πράξεις, έχει αναστατώσει πολλά συμφέροντα. Η προσπάθεια εκβιασμού μου θα πέσει στο κενό» καταλήγει.

Κανακάκης: «Τυχαίο γεγονός» η συνύπαρξη Κουντούρη - Κουρουμπλή

Το protothema.gr μίλησε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, κ. Βασίλη Κανακάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «τυχαίο γεγονός» την συνύπαρξη του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του ιδιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θεόδωρου Κουντούρη, το βράδυ της ονομαστικής του πλοιοκτήτη σε μουσικομεζεδοπωλείο του Πειραιά, παρά το ότι το ζεϊμπέκικο του υπουργού βιντεοσκοπήθηκε από την σύζυγο του Κουντούρη, η οποία και το ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook.


Ο κ. Κανακάκης ανέφερε ότι ο κ. υπουργός είχε προσκληθεί στην χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας από τον ίδιο, ενώ σε άλλο τραπέζι βρισκόταν ο κ. Κουντούρης μαζί με την παρέα του. «Πρόκειται για σύμπτωση» επανέλαβε ο κ. Κανακάκης.

Το ΠΑΣΟΚ

Την αποπομπή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης.

«Μετά τη δημοσιοποίηση του νέου και εξαιρετικά αποκαλυπτικού βίντεο με τον χορό του κ. Κουρουμπλή σε κοινωνική εκδήλωση με τον κ. Κουντούρη, του οποίου το πλοίο προκάλεσε το έγκλημα στον Σαρωνικό, περιμένουμε την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Θα τον διώξει επιτέλους από την κυβέρνηση ή θα αρχίσει να χτυπάει παλαμάκια στο ζεϊμπέκικο καταστροφής του υπουργού του;» τονίζει ο κ. Χρηστίδης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

protothema.gr