Κουμουτσάκος: Θα ήταν παράλογο να κυρώσει η ΝΔ μια συμφωνία για την οποία προκάλεσε πρόταση μομφής
27/06/2018 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουμουτσάκος: Θα ήταν παράλογο να κυρώσει η ΝΔ μια συμφωνία για την οποία προκάλεσε πρόταση μομφής

"Η Νέα Δημοκρατία έχει πει ότι μία συμφωνία, για την οποία προκάλεσε πρόταση μομφής, δεν μπορεί να την υπογράψει, θα ήταν παράλογο, θα είχαμε αρχίσει κι εμείς να υφιστάμεθα την πολιτική σχιζοφρένεια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων", δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για τις προθέσεις της ΝΔ, σε ό,τι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών.

"Μία συμφωνία για την οποία προκαλέσαμε συζήτηση άρσεως εμπιστοσύνης δεν είναι δυνατόν να τη δεχθούμε, επομένως δεν πρόκειται να την υπογράψουμε, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε, δεν πρόκειται να την κυρώσουμε. Εάν, όμως, η κυβέρνηση αυτή προχωρήσει στην κύρωσή της και καταστεί δέσμευση για τη χώρα αντιλαμβάνεστε ότι εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για οποιαδήποτε αλλαγή", είπε ο κ. Κουμουτσάκος και διευκρίνισε: "Παρόλα αυτά εμείς θα κάνουμε ανθρωπίνως ό,τι είναι δυνατόν, αξιοποιώντας όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα που έχουμε, ώστε τις αρνητικές επιπτώσεις από αυτή τη συμφωνία να τις περιορίσουμε, να τις βελτιώσουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μία κυρωμένη διεθνή συμφωνία η επόμενη κυβέρνηση δεν θα τη θεωρήσει εφαρμόσιμη [...] Αν η κυβέρνηση προχωρήσει θα χειριστούμε την κατάσταση, την οποία θα διαμορφώσει αυτή η κύρωση, που ήδη η υπογραφή αυτής της συμφωνίας παράγει αποτελέσματα".

Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική αντιπαράθεση, που πυροδότησε η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιώργου Λαζαρίδη και τις αναφορές από κυβερνητικά στελέχη σε σχέδια "νέας αποστασίας", ο κ. Κουμουτσάκος παρατήρησε: "Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λόγω της ανερμάτιστης θέσης του προέδρου του, βρέθηκε σε δεινή θέση, διότι ουσιαστικά υποστήριξαν μια κυβέρνηση προκειμένου να υπογράψει μια συμφωνία με την οποία διαφωνούσε. Αυτό που κάποιος -αν θέλετε και λιγάκι αστειευόμενος- θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει πολιτική σχιζοφρένεια είναι μια βαθιά αναξιοπιστία και αυτά στην πολιτική δεν μένουν χωρίς συνέπειες [...] Οι συνέπειες μιας απόλυτης και βαθιάς αναξιοπιστίας έχουν αντίκτυπο και πιστεύω ότι μια μορφή εκδήλωσης αυτού του αντίκτυπου είναι η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, του κ. Λαζαρίδη, χθες. Από εκεί και πέρα τα περί συνωμοσίας, περί αποστασίας είναι προφανές ότι ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο αυτή η ακραία ασυνέπεια που έχει επιπτώσεις και στην ενότητα των Ανεξάρτητων Ελλήνων".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ