Κουμουτσάκος: «Ο Τσίπρας παραποίησε την επιστολή Μπόργιανς»
25/02/2016 13:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουμουτσάκος: «Ο Τσίπρας παραποίησε την επιστολή Μπόργιανς»

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας , στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν. Το προσφυγικό οδηγείται έκτος ελέγχου. Η πραγματική οικονομία έρημο τοπίο. Η διαπραγμάτευση είναι "κλινικά νεκρή" και η κοινωνία βράζει. Ο κ. Τσίπρας εξελίσσεται σε μοιραίο πρωθυπουργό για την Ελλάδα. Υβρίζει, πολώνει, ψεύδεται, συκοφαντεί. Το πρωί ζητά συναίνεση και το βράδυ διχάζει» είπε συγκεκριμένα ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε αντιπαραβολή, ο ίδιος έφερε την εικόνα της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τις πρωτοβουλίες στο μεταναστευτικό, το οποίο θεωρεί ζήτημα τεράστιας εθνικής σημασίας με ευρωπαϊκές και διεθνείς διαστάσεις.

«Μετέχουμε ενεργά για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα»

«Αποδεικνύει έμπρακτα μια άλλη αντίληψη για την πολιτική. Μετέχουμε ενεργά για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα. Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό» συνέχισε ο πρώην υπουργός σημειώνοντας, παράλληλα, ότι στις χθεσινές επικοινωνίες του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα και άλλους πολιτικούς αρχηγούς έθεσε ένα θέμα: το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το μεταναστευτικό να γίνει πριν από τη σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας.

Επιπλέον, ο «γαλάζιος» βουλευτής πρόσθεσε ότι η ΝΔ συνέστησε ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων, ότι έχουν γίνει τα πρέποντα διαβήματα, πριν από την κυβέρνηση, τόσο προς την Αυστρία όσο και προς την Τουρκία χθες, ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους 28 πρέσβεις και συμμετείχε με καθαρές, εθνικές θέσεις στο ΕΛΚ.

«Οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν, γιατί αυτό επιβάλλει η σοβαρότητα των περιστάσεων» επισήμανε χαρακτηριστικά

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι σήμερα συνεδριάζει η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, στην οποία πρόεδρος είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και θα συζητηθεί η πορεία διαβούλευσης για νέο καταστατικό.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο αρχηγός του κόμματος στις 17:30 θα συναντηθεί με νέους μηχανικούς, στο πλαίσιο των επαφών του με την κοινωνία και αύριο στις 10:00 θα παραχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία του εγχειρήματος επεξεργασίας του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στο συνέδριο του κόμματος "Το Ποτάμι".

«Εκτός ελέγχου το προσφυγικό»

Το «γαλάζιο» στέλεχος τόνισε πως η χώρα είναι στο σημείο μηδέν, πως το προσφυγικό βρίσκεται εκτός ελέγχου, πως η οικονομία είναι ένα έρημο τοπίο και πως η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση είναι "κλινικά νεκρή".

«Η κοινωνία εξαπατημένη από τον κ. Τσίπρα βράζει. Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται. Ο κ. Τσίπρας είναι το μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα, συκοφαντεί και ψεύδεται. Το πρωί ζητά συναίνεση και το βράδυ συκοφαντεί. Είναι Δόκτωρ Τζέκιλ και Μιστερ Χάιντ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα πάει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα για να διαπραγματευτεί. «Εμείς θα πάμε με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η συνάντηση θα γίνει πριν τη Σύνοδο. 'Εχουμε συγκεκριμένες προτάσεις να παρουσιάσουμε και δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί. Δεν μπορεί μόνος του, χωρίς να ακούσει τους αρχηγούς και να ακούσει προτάσεις, να διαπραγματευτεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ «καμία διαβεβαίωση και καμία εγγύηση που προέρχεται από τον κ. Τσίπρα δεν έχει για εμάς αξία», ενώ ζήτησε και άμεσα ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο για τα όσα συμφωνήθηκαν στο ΝΑΤΟ.

«'Οταν ξεκίνησε η συζήτηση για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, είπαμε πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αν αναλάμβανε τους ρόλους που είχαν τεθεί. Μέσα σε 3 μέρες οι διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου κατέρρευσαν. Αλλα μας είπε και άλλα έγιναν. Χθες ξημερώματα έκλεισε η συμφωνία. Υπήρξε μια δραματική συζήτηση που δεν έχει καμία σχέση με τα όσα αρχικά είχαν ειπωθεί. Ζητάμε άμεση πληροφόρηση για το 4σελιδο που συμφωνήθηκε στο ΝΑΤΟ» τόνισε ο πρώην υπουργός.

«Η ΝΔ θα ακολουθήσει την πολιτική του εθνικού συμφέροντος»

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως αν η Ελλάδα ασκήσει βέτο, αυτό θα είναι απόδειξη αδυναμίας της κυβέρνησης να πείσει την Ευρώπη.

«Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, η ΝΔ θα ακολουθήσει την πολιτική του εθνικού συμφέροντος. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί μια επανάληψη αυτού που λέει σκληρή διαπραγμάτευση και πέρυσι οδήγησε σε οδυνηρά αποτελέσματα».

Σχετικά με τη διάσκεψη στην Αυστρία ο ίδιος υπενθύμισε πως η ΝΔ είχε αντιδράσει έντονα έχοντας προβεί και σε διάβημα.

Επεσήμανε όμως πως «το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει πείσει τα κράτη της περιοχής ότι σε τέτοια θέματα είναι απαραίτητη η συμμετοχή της, είναι μία διπλωματική ήττα πρώτου μεγέθους» .

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, έστειλε μήνυμα και στην Ευρώπη τονίζοντας πως «η ιστορία δείχνει ότι όταν οι σκληρές εθνικές ατζέντες, ο ρατσισμός και οι ακρότητες επηρεάζουν τις πολιτικές αποφάσεις, η Ευρώπη μπαίνει σε περιπέτειες. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν που αρχίζει να την ξηλώνει» τόνισε.

Εκλογές

Οσον αφορά το θέμα των εκλογών, διερωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται σε ποια κατάσταση είναι η χώρα.

«Οταν ο ίδιος λέει ότι έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εμείς δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Αν δεν μπορεί να αλλάξει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπάρχει μία οδός η οποία καταλήγει σε εκλογές» τόνισε.

Απαντώντας στα όσα είπε χθες ο Αλ. Τσίπρας για τη λίστα Μπόργιανς ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό, πως προσπαθεί να αγκυστρωθεί στο παρελθόν και πως ουσιαστικά παραποίησε την επιστολή Μπόργιανς που παρουσίασε χθες στη Βουλή. «Ο κ. Τσίπρας κατέβηκε το βράδυ ένα ακόμα σκαλί αναξιοπιστίας και ψεύδους. Εφτασε στο σημείο να παραποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής. Να μη θεωρήσει ο κ. Τσίπρας, το γεγονός ότι δεν μπαίνουμε στην αρένα λάσπης που συνειδητά χτίζει, είναι στάση αδυναμίας. Ειναι στάση ευθύνης» τόνισε.

Οπως είπε, υπάρχουν δύο επιστολές, η πραγματική στα γερμανικά και η ελληνική που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή.

«Στην επιστολή στα γερμανικά ο κ. Μπόργιανς λέει "του προσέφερε βοήθεια για την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης και ηλεκτρονικά στοιχεία- cd" και σύμφωνα με τον ίδιο, στη μετάφραση ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση "από cd"».

Πηγή:e-typos.com