Κουμουτσάκος: Η θέση του Ερντογάν διαιωνίζει την κατάσταση κατοχής στην Κύπρο
13/01/2017 19:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουμουτσάκος: Η θέση του Ερντογάν διαιωνίζει την κατάσταση κατοχής στην Κύπρο

Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και τις «γκρίζες ζώνες», όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, στο Αιγαίο, επανέλαβε με δηλώσεις του ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ο Τούρκος Πρόεδρος εμμένει σε μια θέση που διαιωνίζει την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση κατοχής στην Κύπρο. Η θέση αυτή ανήκει στο παρελθόν. Εμείς θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για το νησί. Σε μια επανενωμένη Κύπρο, μέλος της Ε.Ε. δεν μπορεί να υπάρχει η παρωχημένη λογική εγγυήσεων, κατοχικών στρατευμάτων και επεμβατικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών», δήλωσε αρχικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Η προσπάθεια για εξεύρεση λύσης βιώσιμης και λειτουργικής πρέπει να συνεχιστεί, παρά τις αντιπαραγωγικές δηλώσεις και θέσεις της Άγκυρας. Εξίσου αντιπαραγωγικές, ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, είναι οι απολύτως αυθαίρετες και αβάσιμες θέσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί δήθεν “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο», τόνισε στη συνέχεια.

«Για να αντιμετωπισθούν τέτοιες απαράδεκτες θέσεις είναι απαραίτητος ο καλύτερος συντονισμός της Κυβέρνησης και όλων των Υπουργείων της», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του.

eleftherosstypos.gr