Κουμουτσάκος: Η προσωρινή αδειοδότηση αντιβαίνει τον πυρήνα της απόφασης του ΣτΕ
31/10/2016 15:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουμουτσάκος: Η προσωρινή αδειοδότηση αντιβαίνει τον πυρήνα της απόφασης του ΣτΕ

Η νέα κυβερνητική πρόταση για προσωρινή αδειοδότηση ως «αντιβαίνει τον πυρήνα της απόφασης του ΣτΕ περί συνταγματικότητας» τόνισε τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. «Χρειάζεται νέα νομοθετική βάση» διευκρίνισε.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως «τερτίπι» την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρωνας Πολύδωρας. Αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Πολύδωρα, δήλωσε ότι «η πρόταση δεν έχει θεσμικό βάρος» καθώς «χρειάζονται πρόσωπα ευρύτατης αποδοχής και εγνωσμένου κύρους».

Ο κ. Κουμουτσάκος εκαθάρισε ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται η αποκατάσταση της θεσμικής τάξης και η κατάργηση του νόμου Παππά που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. «Τα πρόσωπα έπονται των θεσμών... Πρέπει πρώτα να ξέρεις το θεσμικό πλαίσιο» επισήμανε. Ο κ. Κουμουτσάκος άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προταθεί πρόεδρος του ΕΣΡ από τη ΝΔ στη Διάσκεψη των Προέδρων που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα το απόγευμα. «Η ΝΔ θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση η ΝΔ στη Διάσκεψη των Προέδρων, με το ΕΣΡ να έχει αποκλειστικό ρόλο στην αδειοδότηση ως ανεξάρτητη αρχή. «Πρότασή μας να έχουμε όσα κανάλια επιτρέπει το φάσμα και η αγορά» τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι «το τίμημα θα καθοριστεί όταν θα δούμε το ενδιαφέρον και άλλα δεδομένα».

«Η κυβέρνηση έχει υποστεί πανωλεθρία, βρίσκεται σε αδιέξοδο... Η δήλωση της Όλγα Γεροβασίλη ήταν γεμάτη αυταρχισμό και προπαγάνδα Πρόκειται για την πρώτη φορά που η κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση στη Δικαιοσύνη μεταπολιτευτικά… Υπάρχει θέμα Δημοκρατίας» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι «μπορεί να αλλάξουμε το νόμο για το ΕΣΡ αν δεν μπορέσουμε να το συγκροτήσουμε» παρατήρησε ότι «δεν μπορεί να ανατραπεί η νομική του οικοδομήματος της δημοκρατίας. «Ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι θέλει» σημείωσε δηκτικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, αυτό που χρειάζεται ο τόπος αυτή τη στιγμή είναι ανασχηματισμός πρωθυπουργού όχι κυβέρνησης. «Δεν θα αλλάξει τίποτε ο ανασχηματισμός, χρειάζεται πολιτική αλλαγή» είπε.

imerisia.gr