Κουμουτσάκος: Ή Μουζάλας ή Καμμένος
16/03/2016 16:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουμουτσάκος: Ή Μουζάλας ή Καμμένος

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στο θέμα Μουζάλα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Στο σοβαρό ολίσθημα του κ. Μουζάλα, ένα ολίσθημα που συνιστά αλλοίωση της πάγιας εθνικής γραμμής, η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε πρώτη. Ήμασταν εξαιρετικά προσεκτικοί, σοβαροί και υπεύθυνοι. Αναφέραμε ότι ο κ. Μουζάλας έπρεπε ο ίδιος να σκεφτεί, από χθες το βράδυ, την παραίτησή του.

Δεν το έκανε.

Τον στήριξε, μάλιστα – όπως διέρρεαν κυβερνητικές πηγές – ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

Από σήμερα – και το είπε ρητά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης – η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Τόσο για το ατόπημά του, όσο και για την κατάσταση στην Ειδομένη και γενικότερα την παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Επιτέλους: Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

Το ερώτημα είναι:

Ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει στη θέση που διέρρεε χθες ή θα υποκύψει στην αξίωση Καμμένου;

Στην περίπτωση που δεν παραιτηθεί τελικά ο κ. Μουζάλας πρέπει να απαντηθεί ένα καίριο ερώτημα, που αφορά στην ίδια την αντιμετώπιση του προσφυγικού:

Πως θα συνεργαστεί ο επικεφαλής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχει συντονιστικό ρόλο στο μεταναστευτικό με τον κατεξοχήν αρμόδιο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής;

Ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σ’ ένα αμείλικτο δίλημμα: “Ή Μουζάλας ή Καμμένος”.

Και κάτι ακόμη:

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Γιατί ο κ. Καμμένος δεν έθεσε κανένα θέμα εμπιστοσύνης όταν ο κ. Φίλης στρεφόταν εναντίον της εθνικής μας θέσης, αρνούμενος τη Γενοκτονία των Ποντίων;

Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι βέβαιο:

Ο κ. Τσίπρας αποδυναμώνεται μέρα με τη μέρα.

Δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Δημιουργεί και άλλα».