Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να «μιλά» για διγλωσσία και καιροσκοπισμό
03/10/2018 16:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να «μιλά» για διγλωσσία και καιροσκοπισμό

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να "μιλά" για καιροσκοπισμούς και διγλωσσίες, υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Δεν μπορεί να το κάνει αυτή η κυβέρνηση, όταν μέσα στους κόλπους της συνυπάρχουν, κατόπιν συνεννοήσεως και συμπαιγνίας, δύο κόσμοι για το θέμα αυτό, δύο διαφορετικά πλανητικά συστήματα. Είναι το πλανητικό σύστημα του κ. Κοτζιά και το πλανητικό σύστημα του κ. Καμμένου, απέχουν μεταξύ τους έτη φωτός. Επομένως, αυτό το περί καιροσκοπισμού, διότι τι άλλο μπορεί να είναι από καιροσκοπισμός το γεγονός ότι συνυπάρχουν αυτά τα δύο διαφορετικά πλανητικά συστήματα επί ένα χρόνο τώρα, δηλαδή σε όλη την κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης, στο τέλος της διαπραγμάτευσης, μετά το δημοψήφισμα (στην πΓΔΜ), σαν να μην συμβαίνει τίποτα, άλλα λέει το υπουργείο Εξωτερικών, άλλα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Πιστεύω ότι είναι συνεννοημένο αυτό και "παίζεται" μπροστά στον ελληνικό λαό, ένα κακό θέατρο, το οποίο τελικά είναι ύβρις. Διότι τι μας λένε οι δύο συμπαίκτες αυτού του θεάτρου παραλογισμού; Είσαστε ανόητοι Έλληνες. Σας κοροϊδεύουμε και εσείς πρέπει να το δεχτείτε. Ε, δεν θα το δεχτεί ο ελληνικός λαός και είναι βέβαιο ότι έχει καταλάβει τι συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα σχετικά με συναντήσεις και συνομιλίες μεταξύ του Ζ. Ζάεφ και της Μ. Σπυράκη, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε πως «η κ. Σπυράκη απάντησε για το θέμα αυτό. Θέλω να προσθέσω κάτι στην εξίσωση αυτή. Η κ. Σπυράκη είναι μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Βουλής των Σκοπίων. Από τη δουλειά που έχει σε αυτή την επιτροπή παρακολουθεί τα πράγματα. Το ζήτημα εγώ θα το εστιάσω σε κάτι άλλο. 'Εγινε αυτή η συνάντηση, θα έπρεπε ενδεχομένως να δημοσιοποιηθεί, έστω κι αν ήταν πρόχειρη. 'Ομως, αυτό που μετράει είναι τι ειπώθηκε εκεί. Και αυτό το οποίο ειπώθηκε είναι ό,τι λέγεται δημόσια στην Ελλάδα. Ό,τι λέμε δημόσια ως ΝΔ ειπώθηκε και σ' αυτήν τη συνάντηση, την ανεπίσημη ολίγων λεπτών. Επομένως, η κριτική δεν αφορά το γεγονός αυτό καθαυτό της συνάντησης που μπορεί να έγινε πολύ βιαστικά ή πρόχειρα, αλλά τι ειπώθηκε. Και από αυτό το οποίο ειπώθηκε δεν προκύπτει κανένας λόγος να σηκώνεται τόσος κουρνιαχτός αφού επαναλήφθηκαν εκεί οι γνωστές στην Ελλάδα θέσεις της ΝΔ».

Για το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ χαρακτήρισε "αμφίσημο" το αποτέλεσμα, διότι, όπως είπε, «σε μικρή μερίδα του εκλογικού σώματος, πολύ μικρή, υπάρχει μεγάλη στήριξη για τη συμφωνία των Πρεσπών. Τα δύο (στοιχεία), το μεγάλο μέγεθος της αποχής αλλά η ισχυρή θετική γνώμη μικρού τμήματος του εκλογικού σώματος κάνουν αυτό το αποτέλεσμα αμφίσημο».

Ερωτηθείς για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι «πρέπει να θυμόμαστε ότι την περικοπή την νομοθέτησαν- και ακόμη δεν έχουν τελειώσει τα πράγματα -οι σημερινοί κυβερνώντες. Και αυτό δεν μπορούμε να το σβήσουμε από τη μνήμη μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ