Κουμουτσάκος: Επιτακτική η σύσταση εξεταστικής μετά από τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ
05/07/2016 11:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουμουτσάκος: Επιτακτική η σύσταση εξεταστικής μετά από τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ

«Οι αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ κάνουν πιο επιτακτική τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για αυτή τη σκοτεινή περίοδο» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή το Σχέδιο Β του Γιάνη Βαρουφάκη που αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο αμερικανός οικονομολόγος.

«Η αίτηση εξεταστικής παίρνει πλέον νέο περιεχόμενο μετά τις αποκαλύψεις και γίνεται πολιτικά ακόμη πιο επιτακτική. Αυτή η σκοτεινή περίοδος πρέπει να βγει πλήρως στο φως. Παίχτηκε το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων αυτή την περίοδο και αποτέλεσμα της η φτωχοποίηση των Ελλήνων» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε δε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πριν τρεις μήνες (30 Μαρτίου) αίτηση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο Τσίπρα – Βαρουφάκη, που στοίχισε πολλά δισεκ. στον ελληνικό λαό όπως είπε, καταγγέλλοντας απάθεια σε κυβέρνηση και πρόεδρο της Βουλής.

«Δεν είχαμε καμία αντίδραση... Έχει τρέξει μεταγενέστερο αίτημα σύστασης επιτροπής για το πολιτικό χρήμα και τα ΜΜΕ, θα επιμείνουμε, κι ας μην συζητείται από κυβέρνηση και πρόεδρο της Βουλής» τόνισε.

«Το θέμα πρέπει να γίνει αντικείμενο μεγάλης σοβαρής και εκτεταμένης συζήτησης. Η σιωπή πρέπει να προσέλθει απολογούμενη, η σιωπή είναι συνενοχή και παραδοχή ενοχής» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα του δημοψηφίσματος ως «ημέρα πένθους» «Αυτό που συνέβη πριν ένα χρόνο ήταν η πιο ακραία εξαπάτηση ολόκληρου λαού» σχολίασε.

Με αφορμή και το δημοψήφισμα έκανε μάλιστα λόγο για «οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογούμενων χωρίς προηγούμενο». «Το χειρότερο είναι ότι καταβάλλεται αίμα χωρίς ελπίδα και προοπτική βελτίωσης, αντίθετα πηγαίνουμε στην ενεργοποίηση του εφιαλτικού κόφτη που σημαίνει νέες περικοπές» δήλωσε.

imerisia.gr