Κουμουτσάκος: Αστεϊσμοί Τσίπρα σε σοβαρά εθνικά θέματα
24/03/2018 11:26
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουμουτσάκος: Αστεϊσμοί Τσίπρα σε σοβαρά εθνικά θέματα

Την "ευχή" του Αλέξη Τσίπρα σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, να εκπροσωπεί την "Gorna Makedonija" σε επόμενες συνόδους επέκρινε μέσω του ΣΚΑΪ οΓιώργος Κουμουτσάκος.

"Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να αστειεύεται με επιπολαιότητα και ρηχότητα για τόσο σοβαρά θέματα… Τη στιγμή που οι κυβερνώντες κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση οδυνηρού συμβιβασμού, δεν είναι στιγμές για αστεία, αλλά για σοβαρότητα", τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τοskai.gr, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, σχολίασε ότι με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου "πρέπει να περιμένουμε κάτι" στη (σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας) στη Βάρνα της Βουλγαρίας που πραγματοποιείται την προσεχή Δευτέρα.

"Ορθώς ήταν καταδικαστικό το ανακοινωθέν της ΕΕ για την Τουρκία", υπογράμμισε, επισημαίνοντας την παραβατικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και ευρύτερα στη Μεσόγειο. Η Τουρκία προκαλεί και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα σε Ελλάδα και Κύπρο, παρατήρησε. Για τις επιθετικές τουρκικές αντιδράσεις παρατήρησε ότι "η Τουρκία ήταν επίμονη στη θέση της, δεν μπορεί παρά να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτό".

"Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και χωρίς πίεση στην Τουρκία αυτή η στάση... Ουσιαστικά αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα", τόνισε.

Ο βουλευτής της ΝΔ εξήγησε ότι η ΕΕ διαθέτει όλα εκείνα τα εργαλεία πίεσης, όπως η τελωνειακή ένωση, που αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την τουρκική οικονομία. "Είναι θέμα βούλησης της ΕΕ να ασκήσει πίεση στην Τουρκία", σημείωσε.

Όσον αφορά το νέο γκάλοπ που δείχνει τη ΝΔ να διατηρεί διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, η οποία υπερβαίνει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι επιβεβαιώνεται η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ, εκτίμηση ότι η πορεία προς την αυτοδυναμία είναι δεδομένη, και τόνισε ότι το κόμμα του έχει τις λύσεις για όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη.

capital.gr