Κούλογλου: Η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τελειώνει με το τέλος των μνημονίων
30/03/2018 21:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κούλογλου: Η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τελειώνει με το τέλος των μνημονίων

Το τέλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, προανήγγειλε σε δηλώσεις του στον Σκαϊ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο συμμαχίας με το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η λύση Καμμένου ήταν αναγκαστική. "Με άλλον εταίρο η κυβέρνηση θα είχε πέσει", είπε, ενώ αρνήθηκε ότι επρόκειτο για μια στρατηγική συνεργασία.

"Η ιστορική περίοδος που επέβαλε αυτή την συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), έχει τελειώσει – τελειώνει με το τέλος των μνημονίων. Ο καθένας τον δρόμο του", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας της Αριστεράς με το κόμμα του κ. Καμμένου, το οποίο μάλιστα το χαρακτήρισε "Δεξιό με εθνικιστικές τάσεις".

"Τώρα που θα τελειώσουν τα μνημόνια, αναδιατάσσεται αναγκαστικά το πολιτικό σκηνικό", είπε ο κ. Κούλογλου προσθέτοντας ότι "Σε περίπτωση που υπάρξει δυνατότητα δημοκρατικής πλειοψηφίας, ασφαλώς θα συκγυβερνήσουμε με την Κεντροαριστερά".

Αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατά πόσο αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "αριστερή" ο κ. Κούλουγλου απάντησε: "Η κυβέρνηση αυτή κάνει όλες τις προσπάθειες που θα μπορούσε να κάνει μια κυβέρνηση προοδευτική στις σημερινές συνθήκες, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ξέρετε καμία άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη που να κάνει καμία πιο αριστερή πολιτική δηλαδή; Με εξαίρεση την Πορτογαλία που έχει βγει από τα μνημόνια".

capital.gr