Κουβέλης: Αντιλαμβάνομαι την οδύνη αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια
09/08/2018 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κουβέλης: Αντιλαμβάνομαι την οδύνη αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια

Αντιλαμβάνομαι τον πόνο αλλά στις 21 Αυγούστου έχουμε ένα τεράστιο γεγονός, την έξοδο από τα μνημόνια, δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, φιλοξενούμενος σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ1.

"Εγώ αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ψυχή όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι. Ειλικρινά δεν επιχειρώ να συμψηφίσω ούτε να αντιρροπήσω κάτι. Εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά την περιπέτεια και την οδύνη, σε άλλο επίπεδο οδύνη, των 8 μνημονιακών ετών, εξέρχεται (από τα μνημόνια). Προχθές αποδεσμεύτηκε η αναγκαία δόση των 15 δισ. Διαμορφώνεται το λεγόμενο μαξιλάρι της ελληνικής οικονομίας για χρόνια. Όλα αυτά δεν είναι δυνατόν ούτε κανείς να τα αποσιωπά, ούτε να τα βάζει στο περιθώριο", δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και στις αποφάσεις της κυβέρνησης, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και πως θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων που έχουν τελεσιδικίσει, ενώ πρόσθεσε ότι όποιος έχει αντίρρηση και έχει τη δυνατότητα ένδικων μέσων, μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός 15 ημερών.

Σχετικά με τις εκλογές, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως αυτές θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.

Για "διαστρέβλωση" των δηλώσεων του Φ. Κουβέλη κάνει λόγο ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΑΝΥΕΘΑ

Για «σκόπιμη διαστρέβλωση» των δηλώσεων του Φ. Κουβέλη περί «συμψηφισμού της τραγωδίας στο Μάτι με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», κάνει λόγο ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τα «ρεπορτάζ» και τα «δημοσιογραφικά» σχόλια για τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ΕΡΤ 1, όπως σημειώνεται σχετικά.

«Η σκόπιμη διαστρέβλωση των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Φώτη Κουβέλη περί "συμψηφισμού της τραγωδίας στο Μάτι με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια", αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η τέχνη της μονταζιέρας παραμένει η τελευταία γραμμή άμυνας όλων εκείνων που υπηρετούν το ψεύδος, τη διαστρέβλωση της πολιτικής αλήθειας και την αδιέξοδη προσπάθεια να συντηρήσουν την ημιθανή πολιτική τους. Σε αγαστή πάντα συνεργασία με τα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής και της στρατευμένης "δημοσιογραφίας"», τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Στόχος τους δεν είναι μόνο ο Φώτης Κουβέλης, αλλά η ίδια η κυβέρνηση, την οποία επιχειρούν να ανατρέψουν η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της. Το μαύρο μέτωπο της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής και διαφθοράς σε ρόλο τυμβωρύχου, σκυλεύει τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι. Έτσι πορεύονται δεκαετίες τώρα, αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες τους. Οι διαχρονικά φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των μεγαλύτερων εγκλημάτων που έχουν συντελεσθεί σε βάρος της πατρίδας και της κοινωνίας, έχουν το θράσος να κουνούν τα δάκτυλο. Μάταια όμως. Οι πολίτες γνωρίζουν και κρίνουν την προσωπική διαδρομή όλων όσοι μετέχουν στο δημόσιο βίο της χώρας, καθώς και την ηθική της πολιτικής τους» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Πηγή:capital.gr-ΑΠΕ-ΜΠΕ