Κοτζιάς για Τσαβούσογλου: Δεν κατανοεί τα πολιτικά γεγονότα γι αυτό προχωρά σε προσωπικές επιθέσεις
25/02/2017 19:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοτζιάς για Τσαβούσογλου: Δεν κατανοεί τα πολιτικά γεγονότα γι αυτό προχωρά σε προσωπικές επιθέσεις

Με βαρύ υπαινιγμό κατά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου διπλωμάτη, αναφορικά με τα Ίμια και τη… δύναμη της γειτονικής χώρας να «ανέβει» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε

«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει».

Με αυτή την φράση απάντησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην δήλωση του Νίκου Κοτζιά που υποστήριξε ότι ήταν αδύνατον ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να ανέβει στα Ίμια επειδή η Ελλάδα έχει πάρει τα μέτρα της.

Η Τουρκία προκαλεί εκ νέου με τη νέα δήλωση του Τσαβούσογλου ο οποίος σε μία αιχμηρή αναφορά στην κρίση του 1996 πρόσθεσε πως: «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε».

Αναφερόμενους στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών.

Σημείωσε πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

Πηγή: eleftherostypos.gr