Κοτζιάς: Ένα κομμάτι του Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά - Να παραιτηθούν υπουργοί
28/05/2019 12:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοτζιάς: Ένα κομμάτι του Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά - Να παραιτηθούν υπουργοί

Λάβρος κατά της τακτικής που επέλεξαν στον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη στιγμή της μεγάλης ήττας στις Ευρωεκλογές εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τους κοντινούς του συνεργάτες, κάνοντας λόγο για «αλαζονική συμπεριφορά» και για «υπουργούς που έπρεπε να παραιτηθούν».


Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι «ένα κομμάτι του Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά» και πρόσθεσε: «Κάποιοι υπουργοί, όπως αυτοί που έπεισαν τον Αλέξηότι είναι κοντά στο αποτέλεσμα της Κυριακής, και έκανε δήλωση ότι είναι δημοψήφισμα οι εκλογές, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από μόνοι τους. Δεν υπάρχει κανείς που να έκανε φάουλ σε αυτή την ιστορία; Λέγανε ότι χάναμε με 1-2%. Δεν δείχνει σοβαρή εκτίμηση της κατάστασης. Αν δεν τα καταλάβουν αυτά, θα έχουμε ξανά πρόβλημα. Τι μας είπαν εχθές; Φταίει δηλαδή ο λαός, που δεν κατάλαβε; Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στον κόσμο! Χρειάζεται αλλαγή ρότας, να πάνε στην άκρη ορισμένοι, που είναι δίπλα στον Πρωθυπουργό! Μόνο ο λαός έκανε λάθος; Αυτοί που έκαναν λάθος εκτιμήσεις δεν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα».

Αναφερόμενος στην τακτική του κεντροαριστερού ανοίγματος, είπε ότι καθυστέρησε να γίνει και άφησε σαφείς αιχμές για τον μέχρι πρότινος συνοδοιπόρο στην κυβέρνηση, Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως έπρεπε να είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την κυβέρνηση και ότι εξαιτίας του προκλήθηκε η αίσθηση της προδοσίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά έπρεπε να γίνει συντεταγμένα και πιο νωρίς. Δεν έπρεπε να γίνει το άνοιγμα με μια δέσμευση ότι πολλοί που θα έρχονταν θα έπρεπε να γίνουν και μέλη της κυβέρνησης. Δεν είναι καλή εικόνα για τον κόσμο αυτό. Υπάρχουν άλλες δυνάμεις όπως είναι το ΠΡΑΤΤΩ που συμπορευόμαστε 9 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ που έδειξαν τρομερή πειθαρχία και νομιμοφροσύνη απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να μην στενοχωρηθούν κάποιοι, αίφνης γίνανε τα αποπαίδια», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που τελειώσαμε με τα μνημόνια, έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση την αριστερή στροφή, και όχι να περιμένουμε πότε θα μας εγκαταλείψουν όσοι πριν μας είχαν λαβώσει. Θα έπρεπε ο κ. Καμμένοςνα έχει εγκαταλείψει την κυβέρνηση πολύ νωρίτερα. Όταν η κυβέρνηση για να μην θίξει Καμμένο δεν κάνει καμπάνια για να πείσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν ο κυβερνητικός εταίρος καταγγέλλει τη Συμφωνία ως προδοσία. Πως μπορείς να πείσεις τον κόσμο επαρκώς ότι έχεις δίκιο; Έτσι διευκόλυναν κόσμο να πάει στη ΝΔ».

Ο Τσίπρας πρέπει «να κάνει συμμαχίες, όχι να τσιμπολογάμε από δω κι από εκεί, με σεβασμό απέναντι σε όλους εμάς, ακούγοντας και τη γνώμη μας και να προχωρήσει σε ένα μέτωπο που να κερδίσει τη μάχη σε ένα μήνα», τόνισε και πρόσθεσε: «Ελπίζω αυτή η απόφασή τους να ήταν μόνο ένα μήνυμα διδαχής απέναντι σε όλους μας. Ελπίζω να βρούμε τον τρόπο να τους κινητοποιήσουμε. Οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο. Οι εκλογές κερδίζονται ή χάνονται από την αποχή. Αν δηλαδή στη ΝΔ επιστρέφουν αυτοί που απείχαν πριν μερικά χρόνια, και αν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί από αυτούς που τον ψήφισαν απέχουν, τότε είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Έχει μεγάλη σημασία, ο Αλέξης ο Τσίπρας και το επιτελείο του να πείσουν εκείνο το κομμάτι του κόσμου να εγκαταλείψει την θέση της αποχής και να συνδράμουν ενεργά στη μάχη».

Πηγή: protothema.gr