Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά Π. Καμμένου
13/10/2018 13:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά Π. Καμμένου

Ανήμερα της πρώτης συνεδρίασης της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ υπό γραμματέα τον Π. Σκουρλέτη και με φόντο τις αναταράξεις που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Π. Καμμένου, κορυφαία στελέχη του κόμματος "βάλλουν" κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης

"Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προεξοφλούν την ψήφισή της από τη Βουλή, τόσο ο υπουργός Άμυνας αναζητά τρόπους να διαφοροποιηθεί και να κάνει θόρυβο. Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν δικαιολογεί όμως τίποτα από όσα επινοεί. Αντίθετα εντείνει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται. Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους", τονίζει η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ν. Φίλης: Το παίζει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν

"Η κυβέρνηση έχει προγραμματικές δηλώσεις ιδιαίτερα για το μείζον εθνικό θέμα τις οποίες οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί ως κορυφαίος υπουργός. Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός "ψυχρού" βαλκανικού πολέμου ,επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του", αναφέρει ο Νίκος Φίλης.

Τ. Αναγνωστοπούλου: εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται από τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ

Στη δήλωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρει: "Η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών" αναφέρει στη δήλωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου.

Θ. Τζάκρη: Ο κ. Καμμένος δεν κατανοεί πλέον τον ρόλο του ως μέλος της κυβέρνησης

"Δυστυχώς ο κ. Καμμένος δεν κατανοεί πλέον τον ρόλο του ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως ένας ιδιότυπος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος. Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική. Οι παραφωνίες δεν βοηθούν ούτε την εικόνα της χώρας, ούτε την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει ο κ. Καμμένος να το αντιληφθεί", τονίζει η κ. Τζάκρη.

Πηγή:capital.gr