Κόντρα κυβέρνησης - Ν.Δ. για διορισμούς νέων ΓΓ στα υπουργεία
29/06/2018 15:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόντρα κυβέρνησης - Ν.Δ. για διορισμούς νέων ΓΓ στα υπουργεία

Για στημένους φωτογραφικούς διαγωνισμούς με συγκεκριμένα παραδείγματα στις προκηρύξεις που βγάζουν μάτι σε ό,τι αφορά την περιγραφή των προσόντων υποψηφίων γενικών Γραμματέων υπουργείων κατηγόρησε η αξιωματική αντιπολίτευση την κυβέρνηση.

Με φόντο τις λεπτομερείς αυτές "φωτογραφικές" προκηρύξεις όπως τις παρουσίασαν οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ Γ. Γεωργαντάς, Γ. Κεφαλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Χρ. Μπουκώρος και άλλοι, διεξήχθη σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση στην Βουλή για τις επιλογές Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία.

Τα θερμόμετρο χτύπησε μάλιστα "κόκκινο" όταν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε την κυβέρνηση πως η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχτεί τις κομματικές τοποθετήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα υπουργεία. "Δεν αναγνωρίζουμε αυτή τη διαδικασία, η επόμενη κυβέρνηση θα καταργήσει αυτές τις θέσεις και θα ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή. Θα γίνει με νόμο από το επόμενο κοινοβούλιο, δεν πρόκειται να μας φορτώσετε τους δικούς σας γενικούς γραμματείς" είπε ο κ. Γεωργιάδης. "Και το λέω αυτό και στους ίδιους τους υποψήφιους" κατέληξε, προκαλώντας αμηχανία στην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη.

"Εάν θέλετε να τους απολύσετε, απολύστε τους" απάντησε η υπουργός. "Φαίνεται πως έχετε μια εμμονή με τις απολύσεις, θέλετε ντε και καλά να κάνετε απολύσεις" είπε, ενώ παρέθεσε σειρά στοιχείων για να δείξει πως δεν έχει αυξηθεί ο αριθμός των Δημοσίων υπαλλήλων. "Και για τους μετακλητούς που λέτε έχουμε λιγότερους συγκριτικά με το παρελθόν και πιο χαμηλά αμειβόμενους".

"Η μία στις τρεις θέσεις Γενικών Γραμματέων υπουργείων ακυρώθηκε από την ΕΕ. Θα μας απαντήσετε γιατί ζητήθηκαν τα στοιχεία των υποψηφίων από τους υπουργούς;" συνέχισε το πρέσινγκ ο Γ. Γεωργαντάς.

Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως "στόχος σας όταν ο λαός σας διώξει από την εξουσία είναι να μείνετε, γι’ αυτό τα κάνετε όλ’ αυτά. Για να δυσκολέψετε το έργο στα υπουργεία".

Πηγή: capital.gr