Κωνσταντινόπουλος: Με «υπογραφή» Τσίπρα σταματά και πάλι η επένδυση στο Ελληνικό
15/02/2017 19:52
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κωνσταντινόπουλος: Με «υπογραφή» Τσίπρα σταματά και πάλι η επένδυση στο Ελληνικό

Τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο διακρίνει πίσω από την ερώτηση των 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πως η «σημερινή ερώτηση 18 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε κατ΄ εντολή του κ. Τσίπρα και του κ. Τσακαλώτου, δεδομένου ότι οι 17 Βουλευτές πρόσκεινται στην εσωκομματική φράξια των «53».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «προσκόμματα» στην αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου. «Λίγες μέρες αφότου ο κ. Φίλης «αναδείχθηκε» σε εσωκομματική διαφορετική φωνή, σήμερα εμφανίστηκε ως «λαγός» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό να δημιουργηθούν προσκόμματα στην επένδυση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού», αναφέρει χαρακτηριστικά και υπενθυμίζει ότι «εδώ και εβδομάδες, με πρωτοβουλία της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχει κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και στους Προέδρους των αρμόδιων Επιτροπών, επιστολή από κοινού με τις Κ.Ο. της ΝΔ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, με το αίτημα για σύγκληση κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων σχετικά με την πρόοδο της τεράστιας επένδυσης, ύψους 8,2 δις ευρώ, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση»

«Επιπλέον, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτω για το συγκεκριμένο θέμα.

Εδώ και δύο εβδομάδες έχουμε επισημάνει ότι ένας υπάλληλος του Δασαρχείου και η Αρχαιολογία σταματούν την επένδυση, με την ανοχή και τη βοήθεια της Κυβέρνησης. Δεν πέρασαν λίγες μέρες και επιβεβαιωθήκαμε από την ερώτηση των 18.Στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρχουν πολλές εσωκομματικές διαφορετικές απόψεις όταν χάνουν την καρέκλα τους, αλλά μια κοινή θέση: να μην προχωρούν τις επενδύσεις και ιδιαίτερα την επένδυση του Ελληνικού και να χαθούν οι 75.000 νέες θέσεις εργασίας», καταλήγει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

eleftherostypos.gr