«Κωλοτούμπα» Ζάεφ: Δεν χρειάζεται να σταλούν έγγραφα στην Ελλάδα για εμπλοκή της Ρωσίας στο Σκοπιανό
19/07/2018 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κωλοτούμπα» Ζάεφ: Δεν χρειάζεται να σταλούν έγγραφα στην Ελλάδα για εμπλοκή της Ρωσίας στο Σκοπιανό

Τα μάζεψε… ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, λέγοντας πως οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν χρειάζεται να αποστείλουν έγγραφα στις ελληνικές αρχές σχετικά με τους ισχυρισμούς του για εμπλοκή Ελλήνων επιχειρηματιών εναντίον της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ «οι δηλώσεις έγιναν έπειτα από επιθέσεις σε αστυνομικούς μπροστά από το κοινοβούλιο. Τις σχολίασα για να στείλω το μήνυμα ότι οι φιλίες πρέπει να χτίζονται και όχι να αποτελούν πεδίο εχθρικών ενεργειών». «Η χώρα μου ήδη έχει δείξει σημάδια πως χτίζει καλές σχέσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ συμπληρώνοντας πως «θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας».

Υπενθυμίζεται πως ο Ζάεφ σε συνέντευξή που έδωσε στο Buzzfeed είχε πει πως έλληνες επιχειρηματίες που διάκεινται ευνοϊκά στη Ρωσία «πληρώνουν από 13.000 έως 21.000 ευρώ» σε πολίτες της πΓΔΜ για να προκαλέσουν «βίαια επεισόδια πριν το δημοψήφισμα».

Η ρωσική αντίδραση

Νωρίτερα,η Μαρία Ζαχάροβα εκ μέρους του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν βοηθάει στη σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων. Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ απάντησε και στις καταγγελίες του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, περί επιχειρηματιών που χρηματίζουν πολίτες της ΠΓΔΜ για να προκαλούν επεισόδια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Πρόκειται για αβάσιμες καταγγελίες που στόχο έχουν να πυροδοτήσουν την αντιρωσική υστερία. Προφανώς, ξανά, δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν αυτές τις καταγγελίες«, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:eleftherostypos.gr