Κόλαση 45 ημερών
22/12/2015 16:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόλαση 45 ημερών

Αφού το παράλληλο πρόγραμμα παραπέμφθηκε στις καλένδες, συνεχίζοντας με αυτόν τον αλλοπρόσαλλο συνδυασμό αλαζονείας, προχειρότητας, κουτοπονηριάς και λαϊκισμού, οδηγώντας σε μια άνευ προηγουμένου κυβερνητική αλλά και δυστυχώς εθνική ταπείνωση, οι επόμενες 45 μέρες αναμένεται να προκαλέσουν νέους τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Όσο και αν κυβερνητικές πηγές προσπαθούν να κάνουν επιτακτικά μασάζ στους υποψήφιους «αντιρρησίες» βουλευτές -κυρίως μέσα από τηλεφωνικές και κατ΄ιδίαν επαφές του ίδιου του Τσίπρα- τα δυσβάσταχτα μέτρα που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσουν κόλαση 45 ημερών.

Έχουμε και λέμε.

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα έρθει στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να το περάσει τον Δεκέμβριο. Με τα μέτρα που συζητάει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά εργασίας (διεύρυνση της μερικής απασχόλησης, εναλλαγή μεγάλων περιόδων ανεργίας με μικρά διαστήματα εργασίας, ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, μισθοί πείνας) ακόμα κι αν κάποιοι από τους σημερινούς εργαζόμενους καταφέρουν να πάρουν σύνταξη στα βαθιά γεράματα αυτή θα ισούται με επίδομα. Τα «σάπια» παραμύθια του Μεγάρου Μαξίμου πως έχει ισοδύναμα για να πείσει τους Θεσμούς προκειμένου να μη μπει μαχαίρι στις συντάξεις -επικουρικές αλλά και κύριες- δεν έχουν καμία βάση, αφενός γιατί έχει αποδειχθεί πως δεν έχει προετοιμάσει εναλλακτικό σχέδιο, αφετέρου διότι πρακτικά χρόνος δεν υπάρχει.

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, μπαίνει στο προσκήνιο η φορολογία των αγροτών. Στα μεγάλα περιφερειακά κέντρα, τα τρακτέρ ζεσταίνονται και πάλι. Μετά την άπατη της κυβέρνησης με τη φορολογία στο πετρέλαιο, τώρα ετοιμάζεται να διαλύσει τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, επιβάλλοντας στην ουσία «βαριά χαράτσια» στους αγρότες. Το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει εκμεταλλευτεί ούτε ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει κανένα πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης στο μυαλό του.

Τον ίδιο μήνα θα κάνει και την εμφάνισή του το περίφημο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια». Πέρα από το γεγονός πως η κυβέρνηση επέδειξε χαρακτηριστική καθυστέρηση στην διαχείρισή τους, τώρα οι πολίτες θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη λειτουργία, τις πρακτικές και τα ήθη των distress funds. Η θήλεια των πλειστηριασμών σφίγγει ακόμη περισσότερο με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ακόμη απάτη ολκής, καθώς με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται θα μείνουν εκτός χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενόψει της πρώτης αξιολόγησης που δρομολογείται για τις 15 Φεβρουαρίου και η προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να πάρει φωτιά.

Η αποτυχία στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει το παράλληλο πρόγραμμα, με το οποίο πίστευαν ότι θα δώσουν μία ανάσα στους κυβερνητικούς βουλευτές στην επίσκεψη τους στις περιοχές που εκλέγονται μέσα στις γιορτές, τα δύσκολα μέτρα που έρχονται και το άγχος μήπως δεν βγει ο «συναινετικός» Βαγγέλης έχουν προκαλέσει πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση «σαλπάρισε» από τον Σεπτέμβριο, με ένα καράβι που ήδη έμπαζε νερά, από μια μαύρη τρύπα που άνοιξε η ίδια μέσα σε επτά μήνες, υποσχόμενη κρουαζιέρα σε ήρεμες θάλασσες και ειδυλλιακό καιρό. Είναι θέμα χρόνου να αντιμετωπίσει τους εξαγριωμένους «πελάτες» που εξαπάτησε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jim Beam avatar
  Jim Beam 22/12/2015 18:26:56

  Και φαντάσου ότι υπάρχουν Νεοδημοκράτες που πιστεύουν οτι πρέπει να στηρίξουν τον ΤΣΙΠΡΑ για να έρθει μετά ο Βούδας να κυβερνήσει μοιράζοντας τα χρήματα των δανειστών !!!!!!

 2. λαέρτης avatar
  λαέρτης 22/12/2015 18:51:10

  Με Μειμαράκη πρόεδρο ίσα που θα αρχίσουν και τα ανέκδοτα αντί για αντιπολίτευση!
  Αλλά μην τυχόν και πείτε ότι είστε δεξιοί ή ότι έχει δίκιο ο Άδωνις και σας φτύνει πιο πολύ ο κος λαζοπουλος!!!!

 3. δημης avatar
  δημης 23/12/2015 00:14:31

  Και ...
  ΣΑΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ "καλες προθέσεις " των Αριστερών...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.