Κοκο – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - “Εκσυγχρονιστική Αριστερά” και στη μέση ο Παυλόπουλος
23/09/2016 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοκο – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - “Εκσυγχρονιστική Αριστερά” και στη μέση ο Παυλόπουλος

Κοντεύουμε να τρελαθούμε με τους πολιτικούς ακροβατισμούς και τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Από τη μια, μόλις προ ημερών, οι υπουργοί Οικονομίας και Αθλητισμού, Αλεξιάδης και Κοντονής χαιρετούν δημόσια διά χειραψίας το ζεύγος των τέως, Γλύξμπουργκ και Άννας Μαρίας, και μάλιστα ο κ.Αλεξιάδης έχει μαζί τους μια ... εγκάρδια μίνι συνομιλία, και από την άλλη έχουμε τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, να ανακινεί το “Εκκλησιαστικό ζήτημα” και τα Θρησκευτικά.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να δέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο, τον γιο του “Κοκού”, Νικόλαο, ο οποίος έπαιρνε μέρος στο Athens Democracy Forum, ενώ κατόπιν, στο Ζάππειο, όπου έγινε η βράβευση των Ελλήνων Ολυμπιονικών, να χειροκροτεί τον Γλύξμπουργκ, όταν έμπηξε τα κλάματα (που δεν μας έπεισε και τόσο ότι ήταν αυθόρμητα). Από την ίδια, δακρύβρεκτη εκδήλωση, παρουσιάστρια της οποίας ήταν η κ.Π.Τσαπανίδου, δεν έλειψε η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, και βέβαια η “πρέσβειρα καλής θελήσεως”.

Κοκο – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - “Εκσυγχρονιστική Αριστερά” και στη μέση ο Παυλόπουλος 232834 photo

Αν αυτές οι εικόνες και τα γεγονότα δεν καταμαρτυρούν το αλαλούμ που υπάρχει στην ελληνική πολιτική σκηνή, τότε τι άλλο θα μπορούσε; Πράγματι, αν και ο τέως έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, και ουδείς ασχολείται σοβαρά μαζί του, εκτός από όσους θέλουν να το παίξουν “αθλητικοί λομπίστες”, και όχι μόνο, είναι τουλάχιστον ακατανόητη η στάση του θεματοφύλακα της ελληνικής Δημοκρατίας, του πρώτου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, ο οποίος έκανε δυο φορές το “λάθος” (;). Πρώτον, να δεχτεί τον γιο Γλύξμπουργκ στο Προεδρικό (καλά, ο Μεϊμαράκης τι τις ήθελε τις κουβέντες με τον Νικόλαο;). Δεύτερον, να χειροκροτάει τα μυξοκλάματα του τέως, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του ακροατηρίου (!). Δεν καταλαβαίνουμε αυτή την “ευαισθησία” του κ.Παυλόπουλου απέναντι σε ένα πρόσωπο, που ο λαός με την ψήφο του έχει στείλει στον αγύριστο. Και ναι μεν, οι ψιλοσυζητήσεις στην πρώτη σειρά των “επισήμων”, ανάμεσα στην “πρέσβειρα καλής θελήσεως” και τον τέως, μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους, αλλά, όχι, τέτοιου είδους “ανοίγματα” από τον ΠτΔ.

Κοκο – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - “Εκσυγχρονιστική Αριστερά” και στη μέση ο Παυλόπουλος 232835 photo

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, βεβαίως, προκάλεσαν οι χειραψίες των κ.κ.Αλεξιάδη και Κοντονή με το ζεύγος των τέως. Η Αριστερά, παραδοσιακά, μας είχε συνηθίσει σε μια κάθετη άρνηση απέναντι στους Γλύξμπουργκ. Σχεδόν πάντα, μάλιστα, όταν παρίστατο ο Κοκός σε κάποιες εκδηλώσεις, αρνείτο κατηγορηματικά να παραβρίσκεται. Δε λέμε να μην πάνε οι υπουργοί στην εκδήλωση για τους Ολυμπιονίκες (ο κ.Αλεξιάδης, ως υπουργός Οικονομίας, γιατί πήγε στο Ζάππειο;), αλλά, το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν, αν ήθελαν να ακολουθήσουν την παραδοσιακή γραμμή της Αριστεράς, θα ήταν τουλάχιστον να μην χαιρετίσουν το ζεύγος. Άλλες εποχές, βέβαια, άλλα ήθη. Φαίνεται ότι και σε αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΐοι έβαλαν νερό στο κρασί τους. Με την ευκαιρία, γιατί προσκλήθηκε εκεί ο τέως; Να δούμε, τι άλλο θα δούμε ακόμη.

Κοκο – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - “Εκσυγχρονιστική Αριστερά” και στη μέση ο Παυλόπουλος 232836 photo

Μέσα σε αυτό το αλαλούμ, όπου οι πολίτες και η φτωχολογιά αγκομαχούν από τους φόρους και τη μνημονιακή λιτότητα, η τρόϊκα αδειάζει ευθέως κυβέρνηση και Τσίπρα για τα οικονομικά, ανακοινώνονται οι ΔΕΚΟ που θα ξεπουληθούν και μαίνεται το σκάνδαλο με το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών, έρχεται ο επικεφαλής της “αριστερής εκσυγχρονιστικής” συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, να ανακινήσει θέμα Θρησκευτικών. Ως ήταν αναμενόμενο, αυτό θα προκαλούσε την αντίδραση της Εκκλησίας, με την οποία, βέβαια, συντάχθηκε ο Πάνος Καμμένος, που, πάντως, κατά παράβαση της τακτικής του να απειλεί με παραίτηση, όπως επανειλημμένως έχει κάνει μέχρι τώρα, αλλά δεν το έχει κάνει πράξη, ακόμα δεν έχει απειλήσει. Το περιμένουμε τις επόμενες μέρες.

Κοκο – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - “Εκσυγχρονιστική Αριστερά” και στη μέση ο Παυλόπουλος 232837 photo

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο “εκσυγχρονιστής”, κ.Φίλης, επιχειρεί αντιπερισπασμό, όταν η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στο καναβάτσο. Το ίδιο “αριστερό άλλοθι” προσπαθεί να της δώσει και τώρα, ανεβάζοντας τους τόνους της “κόντρας” με την αρχιεπισκοπή. Στην προκειμένη, μάλλον έχει δίκιο το ΚΚΕ, το οποίο, με αφορμή τα Θρησκευτικά, αφού αναφέρει ότι “ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί, χαρακτηρίζει ως υποκριτικό “το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να καταργηθούν κάποιοι αναχρονισμοί στο σχολείο, όπως είναι ο τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών”. Και καταλήγει: “Εξίσου αναχρονιστικό είναι μαθητές να κάνουν μάθημα σε παγκάκι, ελλείψει αιθουσών, όπως επίσης ένας εκπαιδευτικός να τα κάνει όλα, για να κρυφτούν κάτω από το χαλί οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μόνο που γι’ αυτούς τους αναχρονισμούς η κυβέρνηση δεν δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον”.