Κόκκινη κάρτα από τη Ν.Δ.
28/06/2016 12:46
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόκκινη κάρτα από τη Ν.Δ.

Κόκκινη κάρτα βγάζει η Ν.Δ. στο σχέδιο απλής αναλογικής που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θεωρώντας ότι η πρόταση αυτή επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό από τη συζήτηση για την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, η οποία είναι ολέθρια για τους πολίτες.

Παράλληλα, για την αξιωματική αντιπολίτευση η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου συνιστά απόπειρα διάσωσης του κυβερνώντος κόμματος, που -κατά την αξιωματική αντιπολίτευση- βλέπει ότι τα ποσοστά του καταρρέουν.

Η Ν.Δ. επιμένει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή και συνεκτική διακυβέρνηση και δυνατότητα για γρήγορη λήψη των αποφάσεων και υποστηρίζει, όπως προέκυψε από ειδική σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη, ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτελεί συνδυασμό αναλογικότητας και κυβερνησιμότητας, χαρακτηριστικά που έχει και ο ισχύον εκλογικός νόμος.

Τα μόνα θέματα που αποδέχεται να συζητήσει η Ν.Δ. αφορούν την ψήφο στους Έλληνες ομογενείς και την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών, εκτιμώντας ότι, και τα δυο θα βελτίωναν ότι ισχύει έως σήμερα.

Μ.Α