Κικίλιας: Το κοστούμι της διάκρισης των εξουσιών είναι πολύ στενό για την κυβέρνηση
03/05/2018 12:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κικίλιας: Το κοστούμι της διάκρισης των εξουσιών είναι πολύ στενό για την κυβέρνηση

Σε ένα σύγχρονο, μοντέρνο ευρωπαϊκό κράτος, όπως θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα, η διάκριση των εξουσιών σε εκτελεστική, δικαστική και νομοθετική είναι θεμελιώδης Αρχή του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη στον ρ/σ Real Fm.

«Είναι κάτι το οποίο αγνοεί ή θέλει να αγνοεί η κυβέρνηση. Διαφαίνεται ότι, όσο και αν θέλουν να κρυφτούν πίσω από ένα πέπλο δήθεν αριστερού προοδευτισμού, το κοστούμι αυτό είναι πολύ στενό γι' αυτούς. Ότι θα ήθελαν, αν είναι δυνατόν, να κυβερνούν διαφορετικά. Με ελευθερία κινήσεων, η οποία να φτάνει και να παρεμβαίνει παντού. Αυτό είναι μη αποδεκτό σε μία δυτική δημοκρατία και καλά θα κάνουν να το καταλάβουν» υποστήριξε ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ.

Επίσης ανέφερε πως το 2014 όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπήρχαν σοβαρές υποθέσεις που είχαν να κάνουν με την τρομοκρατία, ποινικές υποθέσεις που έτρεχαν και χρειάζονταν τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας και διαφόρων διευθύνσεών της.

«Δε διανοήθηκα ποτέ να σηκώσω το τηλέφωνο και να παρέμβω σε κάποιον δικαστή ή να τοποθετηθώ δημοσίως, δημιουργώντας κλίμα. Πού τα είδατε αυτά; Σε ποια σύγχρονη χώρα; Είναι εμφανές ότι οι κυβερνώντες βάλλουν ευθέως κατά της ισορροπίας της Δημοκρατίας μας» προσέθεσε.

Ο Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά: «Υπάρχει μεγάλη ιστορία πολιτικών ψεμάτων. Όλοι θυμόμαστε πόσες φορές είχε πει ο κ. Καμμένος ότι θα παραιτηθεί αν αυξηθεί. Η ΝΔ απέδειξε τι μπορεί να κάνει με τη φορολογία, όταν εν μέσω κρίσης μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% σε όλη τη χώρα, όπως και τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης» σημείωσε, για να επαναλάβει πως η μείωση της φορολογίας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ρητορικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν υπόσχεται πολλά αλλά μόνο ένα και βασικό: πάση θυσία μείωση της φορολογίας και δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας, κάτι που θα δημιουργήσει κίνηση στην αγορά, θα βοηθήσει το ασφαλιστικό σύστημα να σωθεί και θα ενισχύσει τη μέση ελληνική οικογένεια «την οποία έχει τσακίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη, είπε πως όλη η Λέσβος είναι κλειστή σήμερα, για να συμπληρώσει: «Αυτά που τραβάνε οι νησιώτες μας και η διαμαρτυρία τους και αυτό το οποίο θέλουν να πουν στον πρωθυπουργό, μπορεί ποτέ να το φρενάρει 1, 2 ή 15 διμοιρίες των ΜΑΤ; Ή το να είναι ο πρωθυπουργός σε άλλο νησί και να πάει στη λήξη ενός περιφερειακού συνεδρίου να μιλήσει δύο ώρες σε προστατευμένο περιβάλλον και να φύγει;

Η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας είναι τραγική: Ληστείες, ανομία, διαδικασίες που δεν προχωρούν, η ΕΕ να μας λέει ότι δε μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους πόρους που διαθέτει, αδιαφανείς διαδικασίες και απρόβλεπτο μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ