Κικίλιας: Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ πήγε περίπατο
09/03/2017 14:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κικίλιας: Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ πήγε περίπατο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Σταθάκης επιμένει να καλύπτει προκλητικά το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, για το “δωράκι” των 100.000 ευρώ που έκανε στον εαυτό του.

Πριν λίγες μέρες, o Προέδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ αυξήσαν αναδρομικά τους μισθούς τους, γεγονός που τους ανάγκασε να παραιτηθούν.

Οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας την κατάρρευσή τους, κάνουν “δωράκια” δεκάδων χιλιάδων ευρώ στους εαυτούς τους, την ίδια ώρα που η Κυβέρνησή τους σχεδιάζει νέους φόρους και νέες περικοπές για όλους τους Έλληνες.

Απαιτούμε την άμεση παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ. Σε αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα, που - ακόμη και τώρα - προσποιείται πως δεν είδε και δεν άκουσε.

Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ πήγε περίπατο».

Απάντηση του Γιώργου Σταθάκη

Ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Αναλυτικά αναφέρει :

«Ο κ. Κικίλιας ψεύδεται, ψεύδεται ασύστολα. Το στίγμα της κυβέρνησης είναι σαφές και δόθηκε στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ. Στην περίπτωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ, τα ψεύδη του εκπροσώπου της Ν.Δ. είναι συγκεκριμένα.

Πρώτον: ″Κανένας δεν έδωσε δωράκι στον εαυτό του″. Ο κ. Νίκας, εργαζόμενος του ΔΕΣΦΑ για πάνω από 30 χρόνια, ήδη διευθυντής της εταιρίας, αναβαθμίσθηκε σε γενικό διευθυντή, όταν ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, όπως ορίζει το καταστατικό και ο Οργανισμός της εταιρίας.

Δεύτερον: Υποχρεωτικά συνταξιοδοτήθηκε με το εφάπαξ που αυξήθηκε κατά 27.000 ευρώ (μικτά) και όχι 100.000 ευρώ, που λέει η Ν.Δ.

Τρίτον: Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δεν λαμβάνει ουδεμία πρόσθετη αμοιβή, πέραν του κανονικού μισθού που είχε ως εργαζόμενος ή συνταξιούχος πλέον, εντός, δηλαδή, του πλαφόν που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Τέταρτον: Η Ν.Δ. της Siemens και της Μονής Βατοπεδίου, των δεκάδων οργανισμών με αποτυχημένους βουλευτές και παχυλούς μισθούς και τις εκατοντάδες τοποθετήσεις, ας μην δίνει μαθήματα σε ένα πεδίο, αυτό της ηθικής, που της είναι παντελώς ξένο».