Κικίλιας: Τι συζήτησαν Τσίπρας-Ερντογάν για τα ενεργειακά;
07/02/2019 12:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κικίλιας: Τι συζήτησαν Τσίπρας-Ερντογάν για τα ενεργειακά;

«Αυτό που διαφοροποιεί τις τελευταίες συναντήσεις Ελλήνων πρωθυπουργών και Τούρκων προέδρων -από όλες στη Μεταπολίτευση- και δημοσίως κρατήθηκε πολύ χαμηλά, είναι τα ενεργειακά. Η αποστροφή του κ. Τσίπρα ότι στην επόμενη συνάντησή τους θα υπάρχουν υπογραφές, προσωπικά με ανησυχεί», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας στον Αντ1.

«Ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε να ασχοληθεί με τα εθνικά μας θέματα και η υπογραφή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, δείχνει ότι δεν υπολογίζει τα εθνικά συμφέροντα, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τα εννοεί. Αντιθέτως, έχει βάλει τα εθνικά θέματα στην προεκλογική του ατζέντα. Θεωρεί ότι όπως το 2015 ήταν μέγας οικονομολόγος και έλυσε τα προβλήματα της οικονομίας φέρνοντας αχρείαστα μνημόνια, έτσι τώρα, στο τέλος της θητείας του, θα γίνει μέγας διπλωμάτης και θα λύσει τα διπλωματικά θέματα της χώρας», συνέχισε ο τομεάρχης Εθνικής 'Αμυνας της ΝΔ.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι τα ενεργειακά αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης σε Κύπρο και Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια.

«Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει εξουσιοδότηση από την Ελλάδα ή την Κύπρο να συζητήσει για τα ενεργειακά. Και ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα. Τα καπηλεύεται για κομματικούς λόγους και τα εντάσσει στην προεκλογική του καμπάνια», υποστήριξε.

Σημείωσε επίσης ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί σωστά, να οργανωθεί και να έχει στρατηγική, συμπληρώνοντας: «Και να έχει την ευθιξία να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Τα εθνικά μας θέματα απαιτούν εθνική αντιμετώπιση και όχι κομματική. Με τον τρόπο που πολιτεύεται στα εθνικά μας θέματα, ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί ισχνές μειοψηφίες στην ελληνική κοινωνία. Εμείς μιλάμε για πατριωτισμό, ο κ. Τσίπρας τον εννοεί διαφορετικά», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Επιπλέον κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διακατέχεται από μεγαλοϊδεατισμό, όταν λέει ότι με τον τρόπο που έλυσε το Σκοπιανό, θα λύσει τα επόμενα χρόνια όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα.

Για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών ο κ. Κικίλιας είπε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να «ξηλώσει» από τη συλλογική συνείδηση των Τούρκων τον κεμαλισμό και τον Κεμάλ και να εγκαθιδρύσει τον εαυτό του, ως τον σύγχρονο μεταρρυθμιστή, το σύγχρονο Σουλτάνο που θα μείνει στην Ιστορία.

«Ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε κάθε δημόσια δήλωσή του θέτει το θέμα των 8. Η Τουρκία τους επικήρυξε την ημέρα της επίσκεψης Τσίπρα. Δεν υπάρχει πιο μεγάλο αυτογκόλ από το να σου θέσουν ότι εντός της χώρας σου και κυριαρχίας σου, σκοπεύουν να απαγάγουν 8 ανθρώπους των οποίων την ευθύνη έχει η ελληνική Δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ