Κικίλιας: Στη Μόρια είναι ανύπαρκτες οι συνθήκες υγιεινής, περιορισμένη η πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και καθημερινά τα περιστατικά έντονης βίας
27/09/2018 15:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κικίλιας: Στη Μόρια είναι ανύπαρκτες οι συνθήκες υγιεινής, περιορισμένη η πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και καθημερινά τα περιστατικά έντονης βίας

"Μια εικόνα του καταυλισμού της Μόριας είναι αρκετή για να αποτυπώσει τις ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής, την περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και τα καθημερινά περιστατικά έντονης βίας, την ανθρώπινη εξαθλίωση", σημειώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" ο Βασίλης Κικίλιας.

Αναφορικά με τη διαχείριση των κονδυλίων που πήρε η ελληνική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, λέει ότι "ο ελληνικός λαός που με περίσσευμα ψυχής φιλοξένησε χιλιάδες συνανθρώπους μας, αξίζει το θαυμασμό και το σεβασμό όλου του κόσμου και δικαιούται απαντήσεις".

Ο βουλευτής της Α' Αθηνών υπενθυμίζει μέσα από το άρθρο του, ότι στους 10 μήνες που διετέλεσε συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε 43 ερωτήσεις στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι "η μόνιμη επωδός των αρμόδιων υπουργών ήταν πως όλα βαίνουν καλώς". Μάλιστα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει ότι "ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας κ. Καμμένος, απέφευγε συστηματικά να απαντήσει".

Τέλος, τονίζει ότι "οι Έλληνες πληρώνουν την πολιτική των ανοικτών συνόρων του κ. Τσίπρα, σε εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό επίπεδο και η Αθήνα είναι πλέον μια πόλη με γειτονιές γκέτο, όπου κυριαρχεί η ανασφάλεια και η παραβατικότητα".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ