Κικίλιας: Μόνο ως «φάρσα» μπορεί να ακούγεται το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος
20/12/2016 15:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κικίλιας: Μόνο ως «φάρσα» μπορεί να ακούγεται το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος

Μόνο σαν φάρσα μπορεί να αναφέρεται η οποιαδήποτε περίπτωση διεξαγωγής δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας μετά από σχετικό ερώτημα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε παράλληλα πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση νέα μέτρα, τα οποία ενδεχομένως να δρομολογήσει η κυβέρνηση μετά από συμφωνία με τους δανειστές.

Στο ερώτημα πώς θα αντιδράσει η ΝΔ αν υπερψηφιστεί η συμφωνία με τους πιστωτές από 180 βουλευτές, απάντησε ότι η ΝΔ δεν θα αποτελέσει το άλλοθι για να διαφύγει των ευθυνών του ο κύριος Τσίπρας.

Ο κύριος Κικίλιας μίλησε για μετρήσιμα καταστροφικά αποτελέσματα από τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και κατηγόρησε τον κύριο Τσίπρα πως παριστάνει πως διαπραγματεύεται, ενώ έχει ουσιαστικά μονογράψει το τέταρτο «σκληρό» μνημόνιο και έχει συμφωνήσει σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα.

Χαρακτήρισε το πρωθυπουργό αμετανόητο και «σφηνωμένο» στην καρέκλα, προσθέτοντας πως έχει το θράσος να μιλά για «πρόθυμους» εκείνος ο οποίος συμφώνησε στον κόφτη και στο υπερταμείο.

Ο κύριος Κικίλιας υπογράμμισε οτι η χώρα οδηγείται σε νέα καταστροφικά αδιέξοδα και πληρώνει βαρύ τίμημα από την ανικανότητα της κυβέρνησης να κλείσει την αξιολόγηση ώστε να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα πιστωτικής χαλάρωσης της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας.

eleftherostypos.gr