Κικίλιας:Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι υπεύθυνη για τη διάλυση της μεσαίας τάξης
12/04/2018 12:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κικίλιας:Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι υπεύθυνη για τη διάλυση της μεσαίας τάξης

Για «διάλυση της μεσαίας τάξης» έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κατάφερε να τη φτωχοποιήσει δια της υπέρμετρης φορολογίας, ειδικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς».

Μιλώντας στον τ/σ «Ε», ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ σημείωσε πως στον σημερινό Τύπο βρίθουν τα παραδείγματα για εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών 10-20.000 ευρώ που φορολογούνται με περισσότερο από 70% και τους μένουν, για να ζήσουν, 4-5.000 ευρώ τον χρόνο. Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, «έχει παραδεχτεί ότι η κυβέρνηση εκ πεποιθήσεως και ηθελημένα υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να τα βγάλει πέρα με τους αριθμούς και τα μνημόνια που έχει υπογράψει και εφαρμόζει».

Ο τομεάρχης της ΝΔ είπε ότι είναι «άδικο και ανήθικο πολιτικά» αυτό που έχει γίνει με τον ΕΦΚΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «τα ίδια έκαναν και με τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο έλεγαν προεκλογικά ότι θα καταργήσουν» ενώ, όπως ανέφερε, «η κυβέρνηση έρχεται σήμερα στις γειτονιές της Αθήνας, στα Πετράλωνα, στον Κεραμεικό, στα Σεπόλια, στο Θησείο, στο Μοναστηράκι και φτάνει τις αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ έως και 63%».

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πηγαίνει τις αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ στο 2019 «μαζί με τις μειώσεις των συντάξεων, για να μην τους κοστίσουν προεκλογικά, πιστεύοντας ότι ο κόσμος τρώει "κουτόχορτο"».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ