Κικίλιας: Δεν δεχόμαστε οικονομικά ανταλλάγματα για λύση στο Σκοπιανό
03/06/2018 12:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κικίλιας: Δεν δεχόμαστε οικονομικά ανταλλάγματα για λύση στο Σκοπιανό

«Εμείς σε καμία των περιπτώσεων, στη χώρα αυτή που πονάει ο Έλληνας για τη Μακεδονία, δεν δεχόμαστε έναντι ανταλλάγματος για το χρέος ή για ο,τιδήποτε άλλο να προχωρήσει το ονοματολογικό. Είμαστε ξεκάθαροι. Ζητάμε λύση-πακέτο, ονομασία έναντι όλων, άρση του αλυτρωτισμού, αλλαγή Συντάγματος, δεν δεχόμαστε τα περί "μακεδονικού έθνους"», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν δέχεται να προχωρήσει το ονοματολογικό έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος.

Ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε πως η κυβέρνηση απέτυχε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία είναι μη αναστρέψιμα. «Μήνες τώρα, μιλάμε για μυστική διπλωματία, ενημερωνόμαστε από τον Τύπο των Σκοπίων για την εξέλιξη των συνομιλιών, εξηγήσαμε ότι το μίνιμουμ είναι η ενημέρωση του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση και στον τρόπο που αυτή διαπραγματεύεται. Τα οικονομικά θέματα με σκληρή δουλειά και, κυρίως, με μια άλλη πολιτική, μπορούν να διορθωθούν. Έχει κάνει τεράστια ζημιά αυτή η κυβέρνηση, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τη διορθώσουμε και να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια. Τα εθνικά θέματα, όταν γίνονται καταστροφικές πολιτικές, δεν διορθώνονται. Πάρα πολλή μεγάλη προσοχή στα εθνικά μας θέματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αν δεν υπάρχει δεδηλωμένη, καλά θα κάνει η κυβέρνηση να μην προχωρήσει και να μη φέρει το θέμα στη Βουλή. «Η απόφασή μας είναι καθαρή. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει άλλοθι η Νέα Δημοκρατία σε μια μεθόδευση για ένα εθνικό θέμα», τόνισε.

Αναφερόμενος στουςφόρους και τα ακίνητα αλλά και στη μείωση των συντάξεων ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει ενεχυριάσει το μέλλον της χώρας. «Από 1/1/2019 κόβουν 2 συντάξεις στους αποστράτους μας. Αυτό είναι το "δώρο" του κ. Καμμένου στους ανθρώπους που υπηρέτησαν τη χώρα. Οι 5 φόροι στα ακίνητα συνδέονται με αυτά που έλεγαν προεκλογικά περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, περί επαναφοράς μισθών και συντάξεων στα επίπεδα που ήταν προ κρίσης και περί διαγραφής τραπεζικών δανείων. Έτσι υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού», δήλωσε, προσθέτοντας πως «στις προσεχείς εκλογές, ο ελληνικός λαός θα απαντήσει σε αυτούς που προτάσσουν την καρέκλα τους και τον τρόπο με τον οποίο διαβιούν, έναντι του εθνικού συμφέροντος». Όπως είπε, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορολόγησαν τους πάντες, ενώ η ΝΔ πάση θυσία θα μειώσει τη φορολογία. «Ο κ. Τσίπρας θέλει να τους δίνει επιδόματα πείνας και να προσπαθεί να τους διορίζει ως συμβασιούχους στο Δημόσιο. Εμείς θα αλλάξουμε την εικόνα της χώρας, δημιουργώντας μια παραγωγική οικονομία», είπε ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ