Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
04/07/2018 14:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κικίλιας: "Δεμένη" η χώρα από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Έχει ευθύνη και η Ευρώπη γιατί ανέχτηκε την πολιτική τους

Για καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής μιας τριχοτομημένης κυβέρνησης έκανε λόγο μιλώντας για το σκοπιανό σε συνέντευξή του στον Real Fm ο Βασίλης Κικίλιας. Ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ σημείωσε: «Ο κ. Κοτζιάς υπεραμύνεται της συμφωνίας την οποία επαινεί και μιλά για ψήφιση από 151 βουλευτές. Ο κ. Καμμένος ζητάει ψήφιση από 180 βουλευτές, ειδάλλως θα ρίξει την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας φαντάζει στα μάτια των Ελλήνων ανίσχυρος. Προσπαθεί να ισορροπήσει σε μια κυβέρνηση, ενώ ουσιαστικά εκβιάζει και εκβιάζεται από τον εταίρο του. Μια συμφωνία επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα που υπεγράφη στις Πρέσπες και δύσκολα αλλάζει. Και ακολουθεί η συμφωνία που ετοιμάζεται να φέρει ο κ. Κοτζιάς με την Αλβανία, που αποκαλύπτεται από τον Τύπο της γειτονικής χώρας».

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι η ΝΔ ζητάει εκλογές γιατί, όπως είπε, η κυβένρηση απέτυχε και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα. «Στην οικονομία μπορεί τα πράγματα κάποια στιγμή να αλλάξουν, στα εθνικά θέματα δε μπορεί να συμβεί αυτό. Ο μικρός εταίρος της κυβέρνησης εκβιάζει τον μεγάλο. Πριν από λίγο, ο υφυπουργός Μαυραγάνης χαρακτήρισε ανίσχυρη την υπογραφή του κ. Τσίπρα στη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Είναι παρωδία και θέατρο του παραλόγου. Γίνεται πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα και πολύ φοβάμαι μη αναστρέψιμη», ανέφερε.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Πιέρ Μοσχοβισί χθες και σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Μακάρι, κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη ή πολιτική κατάσταση διαπραγμάτευσης, να μην μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο και να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια την οποία έχει τσακίσει η κυβέρνηση. Όμως, ο Πρόεδρος του Eurogroup, ο κ. Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι αναμένει να μην παρεκκλίνει η Ελλάδα από τις δεσμεύσεις της. Η άποψη του κ. Μοσκοβισί φάνηκε σαν καμπάνια εντός του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ