Κεραμέως κατά Γαβρόγλου για τις αλλαγές στις Πανελλαδικές
25/08/2017 11:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κεραμέως κατά Γαβρόγλου για τις αλλαγές στις Πανελλαδικές

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τη νέα αναδίπλωση – όπως την χαρακτηρίζει, του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, δήλωσε ότι «ο τρόπος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει επανειλημμένως αποτελέσει για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντικείμενο δημαγωγίας και φθηνού λαϊκισμού».

Σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ, «το χρονικό του εμπαιγμού σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας:

– Αρχές Μαΐου, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

– Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, ο Υπουργός Παιδείας δήλωνε ότι δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν πώς θα μπαίνουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο γιατί δεν το ξέρουν.

– Τον Ιούνιο ο Υπουργός διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η εισαγωγή στις ανώτατες σχολές θα γίνεται χωρίς εξετάσεις, αλλά με το απολυτήριο Λυκείου.

– Αρχές Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, παρουσίασε το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, βασιζόμενο στις πανελλαδικές εξετάσεις.

– Προ ολίγων ημερών, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι το νέο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια θα προκύπτει «αυτομάτως» από τη νέα δομή του λυκείου, χωρίς εξηγήσεις, χωρίς αντιπρόταση.

– Σήμερα, την κρίσιμη ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων, ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι πρέπει να αλλάξει το ισχύον σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όχι όμως και να καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Η Τομεάρχης της ΝΔ ολοκλήρωσε την δήλωση της τονίζοντας, «η Κυβέρνηση ας πάψει επιτέλους να αντιμετωπίζει τους μαθητές και τις οικογένειές τους ως εκλογική πελατεία.

Η δημαγωγία και η ανευθυνότητά της είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες για την παιδεία και το μέλλον των παιδιών μας».

eleftherostypos.gr