Κατρούγκαλος: «Τέλος» το ΕΚΑΣ – Θα το δούμε από το 2018
14/05/2016 14:48
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατρούγκαλος: «Τέλος» το ΕΚΑΣ – Θα το δούμε από το 2018

Περήφανος για τη νέα διαμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος δήλωσε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος το χαρακτήρισε «δίκαιο» για όλους και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει «ψαλίδι» στις κύριες συντάξεις. Επιβαρύνονται αυτοί που έχουν περισσότερα, σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας: «πέτυχα το μεγαλύτερο στοίχημα που είχα, ένα δίκαιο σύστημα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, επικέντρωσε την «επιτυχία» την πολιτικής του στο γεγονός ότι προσπάθησε να βελτιώσει τη δομή του συστήματος και όχι να λύσει μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, είπε.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός αναφερόμενος στην κατάργηση του ΕΚΑΣ,σχολίασε ότι αυτή θα είναι κλιμακωτή και ότι θα ξανασυζητηθεί το θέμα από το 2018 και έπειτα. «Το 2018 θα δοθεί ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που χάθηκε από το ΕΚΑΣ» είπε ο κ. Κατρούγκαλος διευκρινίζοντας ότι τότε θα επανυπολογιστούν όλες οι συντάξεις, ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Για τις μειώσεις στα εφάπαξ ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «διορθώνουμε τις ελλείψεις την προηγούμενης κυβέρνησης. Φροντίζουμε κανείς να μην πάρει λιγότερα από τις δίκαιες περικοπές. Κάνουμε δίκαιες περικοπές».

eleftherostypos.gr