Κατατέθηκαν στη Βουλή τα νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Τί περιλαμβάνουν
29/10/2015 19:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατατέθηκαν στη Βουλή τα νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Τί περιλαμβάνουν

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων, τα οποία ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει η έγκριση και εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα κατατέθηκε και το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - δύο νομοσχέδια που θεωρούνται «κλειδιά» για να «ξεκλειδώσει» την εκταμίευση της δόσης η οποία εκκρεμεί, καθώς η ψήφιση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων από τη Βουλή δεν είχε καλύψει ούτε το 1/3 όσων έπρεπε να κάνει η Αθήνα, προκειμένου να ανοίξουν οι «κάνουλες» της δανειοδότησης από τους εταίρους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διάσκεψης των Προέδρων, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ξεκινήσει αύριο το απόγευμα στην επιτροπή Οικονομικών, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την ψήφισή του από την Ολομέλεια. Το σχέδιο νόμου θα έχει γίνει νόμος του κράτους μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, καθώς θα εισαχθεί, με διαδικασίες κατεπείγοντος, στην Ολομέλεια της Βουλής στις 10 το πρωί του Σαββάτου και η σχετική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί, με την ψήφισή του, στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Με αυτό εκπληρώνονται οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα βάσει του νέου Μνημονίου για αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση του ΤΧΣ, υιοθέτηση συστήματος αξιολόγησης των διοικήσεων και για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, θα αρχίσει αύριο το πρωί, με τη διαδικασία του επείγοντος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα με στόχο να έχει ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα από την Ολομέλεια.

Δείτε εδώ το νομοσχέδιο, με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Οκτωβρίου 2012, «Για την ενεργειακή απόδοση, την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/125/ΕΚ και 2010/30/ΕΕ και την κατάργηση των Οδηγιών 2004/8/ΕΚ και 2006/32/ΕΚ», όπως τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2013/12/ΕΕ του Συμβουλίου της 13ης Μαΐου 2013 «Για την προσαρμογή της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ενεργειακή απόδοση, λόγω της προσχώρησης της Δημοκρατίας της Κροατίας» και άλλες διατάξεις.

Αιτιολογική έκθεση

Πίνακας τροποποιούμενων - καταργούμενων διατάξεων

Σχέδιο νόμου

Εκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Ειδική Εκθεση

Εκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων

Εκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.