Καταγγελία Καράογλου για Τεμπονέρα: Πήρε 3.000 ευρώ για εργασία δύο ημερών
14/03/2018 16:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταγγελία Καράογλου για Τεμπονέρα: Πήρε 3.000 ευρώ για εργασία δύο ημερών

Στην καταγγελία ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας έλαβε 3.000 ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για δουλειά δύο ημερών προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας υπηρετούσε ως ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Ναυτιλίας για να τοποθετηθεί πρόσφατα γενικός γραμματέας στο ίδιο υπουργείο και την ίδια ώρα αναλάμβανε νομικές εργασίες για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αποκάλυψε ότι ο κ. Τεμπονέρας κατέθεσε προσφορά στο προκειμένου να συντάξει νομικό γνωμοδοτικό σημείωμα για τις ανάγκες του ΕΛΓΟ «Δήμητρα». Τελικά, η εργασία του ανατέθηκε στις 6 Μαρτίου 2018. Στις 8 Μαρτίου, δηλαδή δύο ημέρες μετά παρέδωσε την γνωμοδότηση και έλαβε ως πληρωμή 3.000 ευρώ.

Στην ερώτηση του αναφέρει:

«Κατά σύμπτωση ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας στις 06 Μαρτίου 2018 που του ανατέθηκε η σύνταξη του γνωμοδοτικού σημειώματος του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» υπηρετούσε ως ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από όπου στις 07 Μαρτίου 2018 παραιτήθηκε για να αναλάβει στις 08 Μαρτίου 2018 καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο συγκεκριμένο υπουργείο. Είχε, δηλαδή, αρκετά βαρύ πρόγραμμα στο υπουργείο όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του για να προλάβει να… συντάξει και το γνωμοδοτικό σημείωμα.

Στην κυβέρνηση συγχέουν σκοπίμως το νόμιμο με το ηθικό, λειτουργώντας ως μια κλειστή παρέα ανθρώπων που απομυζούν τα κρατικά ταμεία έχοντας μια “Λουδοβίκεια” συμπεριφορά. Θεωρούν, δηλαδή, ότι το κράτος είναι αυτοί! Μάλλον ήταν και αυτό δίκαιο (κατά τα Αριστερά ειωθότα) και έγινε πράξη! Άραγε οι νομικοί του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» δεν έχουν την εμπειρία να συντάξουν το γνωμοδοτικό σημείωμα της κεντρικής υπηρεσίας του Οργανισμού όπου προσφέρουν τις νομικές τους υπηρεσίες; Άραγε δεν υπήρχε άλλο δικηγορικό γραφείο σε όλη τη χώρα να αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση; Έχει τέτοια εξειδίκευση ο κ. Τεμπονέρας ώστε να αναλάβει την υπόθεση με απευθείας ανάθεση;

Και τέλος, εφόσον οι νομικοί του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» αδυνατούν να φέρουν εις πέρας τη συγκεκριμένη εργασία, θα έπρεπε αυτή να ανατεθεί σε συνεργάτη Υπουργού, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε Γενικό Γραμματέα Υπουργείου;» ρωτά μεταξύ άλλων ο ίδιος για να υποστηρίξει «Προφανώς το θέμα δεν είναι το επώνυμο του δικηγόρου, αλλά η αντίληψη που διακατέχει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” τι χρήματα θα δώσουμε, που θα τα δώσουμε, πως θα τα δώσουμε!».

eleftherostypos.gr