Κατάφερε να ευτελίσει και τη Συνταγματική Αναθεώρηση
07/10/2016 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατάφερε να ευτελίσει και τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Αφού ο Τσίπρας έλυσε το Εκκλησιαστικό, αφού «καθάρισε» και με την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, με πονηρό είναι η αλήθεια τρόπο, σειρά πήρε και η Συνταγματική Αναθεώρηση. Μεταξύ τυριού και αχλαδιού είπε να απασχοληθεί και με το μείζον για τη Δημοκρατία μας θέμα το οποίο βεβαίως δεν «πουλάει».

Διότι τι να πεις στον συνταξιούχο που είδε στο ΑΤΜ τον... χάρο με τα μάτια του; Ότι θα αλλάξει η παράγραφος του άρθρου 56 και η παράγραφος 4; Θα σε στείλει στο διάβολο και δίκιο θα έχει. Βεβαίως η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι σημαντικό γεγονός για πολλές υποθέσεις και πολλά ανοικτά μέτωπα που πρέπει να κλείσουν, έστω κι αν δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στις τσέπες μας. Όπως, π.χ. τι θα γίνει με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ένα μείζονος σημασίας θέμα και μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές αλητείες που έγιναν ποτέ.

Εν πάση περιπτώσει να συμφωνήσουμε ότι η αναθεώρηση πρέπει να γίνει και η Επιτροπή που όρισε ο κ. Τσίπρας θα κάνει μια σωστή δουλειά και προτάσεις που θα συζητηθούν και θα ληφθούν υπόψη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι «εκλεκτοί» του πρωθυπουργού είναι: Επικεφαλής της επιτροπής διαλόγου ορίστηκε ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι οι: Μουζέλας Νίκος (Ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας LSE), Παραράς Πέτρος (Καθηγητής, πρώην αντιπρόεδρος ΣτΕ), Μαραβέγιας Ναπολέων (Καθηγητής), Γκόλιας Γιάννης (Πρύτανης ΕΜΠ), Τζήκας Τάσος (Πρόεδρος ΔΕΘ), Δημόπουλος Θάνος (Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών), Γιώργος Κιμούλης (Ηθοποιός), Κωνσταντίνος Μίχαλος (Πρόεδρος ΕΒΕΑ).

Προφανώς ο στόχος να είναι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ώστε να δείξει ο Τσίπρας πόσο σέβεται την πολυφωνία. Λέγεται μάλιστα ότι είχε αποδεχθεί την πρόσκληση και ο Απ. Τσιτζικώστας αλλά την τελευταία στιγμή το ξανασκέφτηκε και δεν πήγε στο Μαξίμου.

Όμως, όπως λέει και το Σύνταγμα η Επιτροπή για το Σύνταγμα δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με την κυβέρνηση, δεν πρόκειται δηλαδή για κυβερνητική πρωτοβουλία

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει τη διαδικασία, αυτή θα είναι η διαδικασία, η κοινοβουλευτική. Θέλουμε, όμως, πριν από την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε ο τελευταίος βουλευτής, τα κόμματα, η Βουλή ως συλλογικό υποκείμενο, να έχει καταγεγραμμένες τις απόψεις, τις αντιθέσεις, τις συμπτώσεις και τις πιθανές συνθέσεις, μέσα από μία πλατιά και ουσιαστική διαδικασία διαλόγου. Γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να απασχολήσει ει δυνατόν τον τελευταίο πολίτη, για το τι πρέπει να αλλάξει και τι όχι, ποια είναι η γνώμη και η άποψη σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο για τη συγκρότηση όλων των διαδικασιών, γιατί το Σύνταγμα διέπει ως θεσμικό πλαίσιο όλες τις διαδικασίες του πολιτεύματος, της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής ζωής», είπε.

Αφού λοιπόν η Βουλή θα αποφασίσει για τις μεγάλες αλλαγές ποιο είναι το νόημα της Επιτροπής; Θα μαζευτούν ορισμένες φορές, θα παίξουν μπιρίμπα, θα δουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, θα φάνε και καμιά πίτσα; Άμα έχει όρεξη και ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης θα παίξει και κανένα μονόπρακτο;

Έλεος, με Δούρου, Κιμούλη και Μίχαλο θα γίνει η αναθεώρηση; Με ορισμένους καθηγητές που προφανώς δεν είχαν τι να κάνουν ή ήταν συνταξιούχοι και θα περνούν ωραία τον καιρό τους αντί να κάθονται στον καναπέ;

Και με πατενταρισμένους δεξιούς όπως ο Μίχαλος ή ο ιδιαίτερα ευνοημένος από τη ΝΔ γιατρός κ. Δημόπουλος; Τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί για το Σύνταγμα; Θα πάρει ο Δημόπουλος το νυστέρι και η Δούρου θα μας φλομώσει στις αριστερές της ανοησίες κι εμείς θα τους ακούμε;

Πραγματικά, ακόμη και μια σοβαρή υπόθεση ο Τσίπρας καταφέρνει να την ευτελίσει.