Καταδίκη του "πολιτικού κωμικού" Καμμένου από την ΕΕ ζητά η Τουρκία
08/04/2018 19:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταδίκη του "πολιτικού κωμικού" Καμμένου από την ΕΕ ζητά η Τουρκία

Καταδίκη των δηλώσεων Πάνου Καμμένου για την Τουρκία από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Άγκυρας Ομέρ Τσελίκ, αποκαλώντας τον έλληνα υπουργό Άμυνας "αλαζόνα πολιτικό κωμικό" που απλώς φέρει έναν υπουργικό τίτλο.


Σύμφωνα με το skai.gr, σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter ο κ. Τσελίκ αναφέρει αιχμηρά πως η ΕΕ δεν μπορεί να διακηρύσσει τις αρχές της αλλά συνάμα να αγνοεί τις "διαρκώς προκλητικές" τοποθετήσεις του κ. Καμμένου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη δήλωση του ΥΕΘΑ περί αποστολής περαιτέρω ελληνικών στρατευμάτων στα σύνορα.

Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως με τη σιωπή που επιδεικνύει ουσιαστικά δίνει τη συναίνεσή της στα λεγόμενα Καμμένου, ενώ επισήμανε με νόημα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι μολονότι μιλά για πολιτικές και νομικές αρχές εθελοτυφλεί απέναντι στη συμπεριφορά του υπουργού του.

Ο κ. Τσελίκ τόνισε πως εάν η ΕΕ θέλει να λογίζεται ως επιθυμητός προορισμός για τα υποψήφια κράτη όπως η Τουρκία, δεν μπορεί να δίνει πάσα σε "προκλητικές" συμπεριφορές, καθώς διαφορετικά δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά "κενή" αλληλεγγύη.

Στα μέσα της εβδομάδας ο κ. Τσελίκ είχε αποκαλέσει τον κ. Καμμένο άνθρωπο χωρίς μυαλό.

Παρά ταύτα, η Άγκυρα έχει επιδείξει επανειλημμένα προκλητική συμπεριφορά απέναντι στον υπουργό Άμυνας, επιχειρώντας να προκαλέσει προβλήματα στις επισκέψεις που πραγματοποιεί σε παραμεθόριες περιοχές.

Πριν τα τιτιβίσματα του κ. Τσελίκ δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR Αθηνών πάνω από τη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες, λίγη ώρα αφότου ο κ. Καμμένος επισκέφτηκε την περιοχή.

capital.gr