Καρφιά Καμμένου στον Κοτζιά: Δικαιώθηκα για το Σκοπιανό, μιλώ μόνο με τον πρωθυπουργό
02/10/2018 14:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καρφιά Καμμένου στον Κοτζιά: Δικαιώθηκα για το Σκοπιανό, μιλώ μόνο με τον πρωθυπουργό

Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις στο σκοπιανό όσον αφορά την συνέχεια της συγκυβέρνησης του με το ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος μετά το τέλος της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Μάλιστα οταν κλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπ.εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην ΕΡΤ όσον αφορά την διαφοροποίηση του στο θέμα των Σκοπίων είπε χαρακτηριστικά ότι «εγώ συζητώ μόνο με τον πρωθυπουργό».

Τόνισε ότι δικαιώθηκε από τις εξελίξεις που δεν έριξε την κυβέρνηση όπως ήθελε η αξιωματική αντιπολίτευση:

«Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η υπόθεση αυτή θα είναι μία υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ. Είδαμε ότι το 70% των Σκοπιανών δεν είναι διατεθειμένοι όχι μόνο να βρει λύσεις αλλά ούτε να υποχωρήσει στην σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξη της ιστορίας. Ξεκινάει μία νέα, μια καινούργια εποχή όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και την συμφωνία που κάναμε με τον Αλέξη Τσίπρα για το Μάρτιο για πολύ αργότερα, προκειμένου να αποφασίσουν και από την άλλη πλευρά το πως θα κινηθούν. Θεωρούμε μεγάλη δικαίωση το ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση όπως ήθελε ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την έξοδο από τα μνημόνια και την πάταξη της διαφθοράς. Παραμένουμε σταθεροί και συνεπείς στη θέση μας και στην εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό».

Για τις εκλογές είπε: «Η εκτίμησή μας για τις εκλογές του 2019 είναι ότι θα έρθουν σίγουρα μετά τον Μάιο και πολύ πιθανόν με τις εξελίξεις που υπάρχουν και στο σκοπιανό όταν τελειώσει η τετραετία όπου η κυβέρνηση θα μπορεί να έχει ολοκληρώσει το έργο της. Έχουμε κάνει μία δήλωση με τον πρωθυπουργό η οποία είναι σαφής ότι θα ξανασυζητήσουμε το Μάρτιο. Απ´ οτι φαίνεται τώρα θα ξανασυζητήσουμε τον Μάιο ή τον Αύγουστο».

Όσον αφορά το θέμα του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου κι αν τίθεται θέμα διαγραφής του από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απέδωσε τον όλο θόρυβο στο δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 Γιώργο Παπαδάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι έφτιαξε ένα ανύπαρκτο σενάριο: «Είναι ένα σενάριο που κυκλοφόρησε ο Γιώργος Παπαδάκης λυπάμαι πολύ γιατί τον αγαπώ, είναι ένα σενάριο που το έπαιξε μόνος του το διαψεύσαμε, αρνήθηκε να βγάλει και την διάψευση που κάναμε και προσπάθησε να φτιάξει μια κατάσταση που δεν υφίσταται καν σαν άρωμα. Εγώ τέτοιου είδους σενάρια τα οποία διακινούνται απο συναδέλφους σας χωρίς να διασταυρώνουν τα θεωρώ ανάξια και απαντήσεως».

Τι είχε πει ο Κοτζιάς

Ο Νίκος Κοτζιάς σε ερώτηση για τη θέση του κ. Καμμένου στο θέμα, ότι το δημοψήφισμα είναι άκυρο, απάντησε: «Είμαστε σε μια δημοκρατική κυβέρνηση και υπάρχουν διαφορετικές γνώμες. Το μόνο ζήτημα που έχει ουσιαστικά διαφορετική γνώμη ο κ. Καμμένος είναι το ζήτημα των Σκοπίων. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορές. Αυτό που δεν είναι καλό είναι αυτές οι διαφορές να εκδηλώνονται με μια ένταση -που δεν εκδηλώνεται ελπίζω μέχρι σήμερα- και να ξεφεύγουν από τον πολιτισμένο διάλογο και τον πολιτισμό της Δημοκρατίας. Εξωτερική Πολιτική κάνει ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Οι άλλοι δεν είναι συναρμόδιοι. Όποιος θέλει, όποιος έχει άλλη γνώμη θέτει ένα θέμα στην ψηφοφορία, και ψηφίζουμε, και εκεί ανακαλύπτουμε όλοι τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς».

Πηγή:eleftherostypos.gr