Καραμανλικοί και Συριζαίοι στήνουν σενάρια συνωμοσίας για να διχάσουν τη ΝΔ
16/05/2017 13:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καραμανλικοί και Συριζαίοι στήνουν σενάρια συνωμοσίας για να διχάσουν τη ΝΔ

Και ξαφνικά νέα ταραχή στην κεντροδεξιά. Όπως είχαμε γράψει, τα ψεύτικα και πέραν πάσης φαντασίας «μυστικά δείπνα» έγιναν αίφνης πρόβλημα, κυρίως για τη Νέα Δημοκρατία. Διότι εκεί είναι ο στόχος των ευφάνταστων αρθρογράφων που γράφουν την κάθε παπάτζα χωρίς να την διασταυρώσουν και κυρίως χωρίς να έχουν το φιλότιμο να ζητήσουν συγγνώμη όταν διαψεύδονται.

Ο λόγος προφανής: Στήνουν σενάρια συνωμοσίας εμπλέκοντας τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα και τον Β. Βενιζέλο μαζί με επιχειρηματίες και τραπεζίτες. Γιατί το κάνουν αυτό; Μα φυσικά για να διαταράξουν τις ισορροπίες εντός της Νέας Δημοκρατίας. Να σκεφτεί ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του ότι ο Σαμαράς τον υπονομεύει, ότι ετοιμάζει κόμμα με επιχειρηματίες και τον Στουρνάρα, ότι ψεύτικα τον στηρίζει. Και το κάνουν αυτό διότι απλά έχουν κόμπλεξ επειδή είναι στην απ’ έξω. Καραμανλικοί και δήθεν καραμανλικοί στήσουν παραμύθια προκειμένου να παίξουν με την καρδιά και το μυαλό του κάθε Νεοδημοκράτη. Καλώς ή κακώς υπάρχει μια ενότητα στο κόμμα, εκτός ίσως από τους γνωστούς υπονομευτές. Αυτή την ενότητα θέλουν να σπάσουν, προς όφελος των ιδίων και βεβαίως της κυβέρνησης.

Τα «μυστικά δείπνα» δεν πουλάνε πια διότι όταν γίνονται είναι φανερά και όχι κρυφά. Και ειδικά από την πλευρά του Σαμαρά και του Στουρνάρα δεν έχουν κανένα λόγο να κρυφτούν. Ουδέποτε κανείς εκ των δύο αμφισβήτησε την ευκαιρία που έχει ο Κυριάκος να ηγηθεί της προσπάθειας να φύγει η χολέρα από τη χώρα. Μπορούν να ανησυχούν αλλά αν δεν ανησυχούσαν δεν θα ήταν πατριώτες. Όχι σαν κάτι άλλους ριψάσπιδες και υπονομευτές…

Το παιχνίδι με τα «μυστικά δείπνα» συνεχίζεται από τους… Κλουζώ της παραδημοσιογραφίας. Παρά το γεγονός ότι τους έχει διαμηνυθεί ότι η βλακεία έχει και τα όριά της και κάποτε πρέπει να ξέρουν να… τιθασεύουν τη βλακεία τους. Κι αυτό πάει προς το Μέγαρο Μαξίμου και κυρίως προς κάποια μειράκια της πολιτικής με… μουσαντένιες φάτσες που απειλούν στο παρασκήνιο αλλά μπροστά είναι κοτούλες. Που βάζουν δημοσιογράφους ή εκμεταλλεύονται τις επαφές με καραμανλικούς κύκλους για να δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ. Είτε το θέλουν είτε όχι θα τους αποβάλει η ιστορία και ο ελληνικός λαός.

Όσα παιχνίδια κι αν παίξουν, όσο κι αν προσπαθούν να σπείρουν ζιζάνια στη ΝΔ στο τέλος αυτοί θα είναι οι ηττημένοι. Και στο κάτω – κάτω ο Σαμαράς είναι από τους πρώτους που βγήκε και στήριξε ξεκάθαρα τον Κυριάκο και εξακολουθεί να το κάνει. Ομοίως, και ο Στουρνάρας ή ο Βενιζέλος ουδέποτε αμφισβήτησαν την αξιωματική αντιπολίτευση και το ρόλο της. Κάνουν τη δουλειά και τους και τίποτε άλλο. Αλλά αυτό που καίει το Μαξίμου και τους άθλιους που έχουν γίνει όργανά τους είναι ότι δεν αντέχουν να ηττηθούν. Θέλουν να θέσουν σε ομηρία τον Μητσοτάκη και να είναι στα πολιτικά πράγματα.

Σίγουρα δεν θα τους περάσει γιατί όπως είπαμε… η βλακεία είναι αήττητη.