«Καμπανάκι» Αβραμόπουλου για προσφυγικό: Τις επόμενες 10 μέρες χρειαζόμαστε απτά και ξεκάθαρα αποτελέσματα
25/02/2016 22:05
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Καμπανάκι» Αβραμόπουλου για προσφυγικό: Τις επόμενες 10 μέρες χρειαζόμαστε απτά και ξεκάθαρα αποτελέσματα

Για τον κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης του συστήματος αν δεν υπάρξει σημαντική μείωση των ροών μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία τις επόμενες 10 μέρες, προειδοποίησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών.

«Τις επόμενες 10 μέρες, χρειαζόμαστε απτά και ξεκάθαρα αποτελέσματα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει πλήρως όλο το σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας Επίτροπος ζήτησε να επιταχυνθεί η εφαρμογή των ευρωπαϊκών λύσεων που έχουν συμφωνηθεί και τόνισε ότι δεν είναι ώρα για μη συντονισμένες ενέργειες.

Για την Ελλάδα είπε ότι η Κομισιόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει τις υποχρεώσεις της, αλλά «χρειάζεται επίσης τη βοήθειά μας για να αυξήσει σημαντικά τις ικανότητες υποδοχής».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», τόνισε.

Απευθυνόμενος σε όσους, όπως είπε, πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε εθνικές λύσεις γιατί μια ευρωπαϊκή προσέγγιση δεν λειτουργεί, διεμήνυσε ότι οι εθνικές δράσεις είναι αυτές που θέτουν προσκόμματα στην ευρωπαϊκή προσέγγιση.

Καταδεικνύοντας την κρισιμότητα των στιγμών, υπογράμμισε: «Είναι ώρα να αναλάβουμε δράση. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

imerisia.gr